TOP 5 najbolj tihih pasem />

30/10/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Lajanje je pasji način komuniciranja, vendar, podobno kot ljudje, so tudi nekateri psi bolj tihi in ne »govorijo« veliko. Nekatere pasme so po naravi tišje, medtem ko so druge bolj glasne. Psi najpogosteje lajajo na ljudi in druge živali, medtem ko nekateri lajajo od dolgočasja ali zaradi tega, ker želijo pritegniti pozornost. Odkrijte pasme, ki so bolj tihe.

Temperament posameznih kužkov vsekakor vpliva na glasnost psov. Lahko da sta dva kužka iz istega legla pa bo en pravi »govornik«, drugi pa bo večino časa bolj tih. Nekateri psi so zadovoljni, opazujejo svojo okolico in ne čutijo potrebe po tem, da bi se veliko glasili. Drugi kužki pa želijo biti prisotni v vsaki situaciji, želijo biti v središču pozornosti in uporabiti svoj glas, da jo pritegnejo.

Basenji

Vzdevek teh lovskih psov iz Afrike je »nelajajoči pes«. Čeprav je pasma večinoma tiha, njihov lajež spominja na jodlanje, predvsem ko so navdušeni. Poleg tega, da je tiho, je ta pasma aktivna in precej neodvisna.

Zlati prinašalec

Zlati prinašalci so vljudna na splošno mirna pasma, ki ima rada pozornost. Zaradi njihovega prinašanja stvari v ustih, kar namreč zelo radi počnejo, težko lajajo, zato so tudi bolj tihi. Kaj vse je še značilno za to pasmo, si preberite v eni izmed prejšnjih novičk, ki jo najdete tukaj >>

Šarpej

Običajno ostri in nepremišljeni s tujci, vendar posvečeni svoji družini, lajajo samo, ko so zaskrbljeni ali med igro. To je tudi zelo inteligentna pasma, ki potrebuje vsakodnevno aktivnost.

Japonski španjel

Japonski španjel je ljubeči družabni pes. Znano je, da je pasma nežna, ljubeča in občutljiva, poleg tega pa je precej tiha.

Novofundlandec

So izjemno prijazni in potrpežljivi psi. So bolj tihe sorte, zalajajo le, ko naznanijo prihod človeka, ki ga ne poznajo. Tudi o tej pasmi smo že pisali, zato si več o njih lahko preberete tu >>

Ne pozabite, da je vsak pes individualen, ne glede na pasmo. Vsi psi, vključno s tistimi, ki so bolj tihi, potrebujejo ustrezno količino duševne stimulacije, fizične aktivnosti in človeške interakcije, da bodo ostali srečni in zadovoljni psi.
 

Delite s prijatelji na: