Praznovanje velike noči z vašim kužkom />

15/04/2022

Zanimivo, Nasveti, Novice

To, da preživite čas s svojimi najdražjimi, je le eden od mnogih razlogov, zakaj imamo radi veliko noč – in to vključuje tudi naše štirinožne prijatelje. Pravzaprav se načrtovanje velikonočnih praznikov s svojim psom zdi najboljši način za praznovanje dneva. Lahko se oblečete v ujemajoče se pastelne barve in se odpravite na lep spomladanski sprehod. Medtem ko se zabavate, posnamete nasmejani selfie, ki ga delite s svojimi najbližjimi.

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako lahko vključite vašega psa v velikonočno vzdušje.

Za velikonočno mizo ga pocrkljajte z domačo narejeno dobroto v kombinaciji z mesom in zelenjavo. Pri tem bodite pozorni katero meso in zelenjavo sme zaužiti in katero ne. Prav tako ne pretiravajte s hrano, saj jim to lahko vznemiri želodec.

Postrežete mu lahko celo s kuhanim jajcem, ki je zelo bogato beljakovinsko živilo. Vsebuje veliko različnih vitaminov in mineralov ter omega 3-maščobne kisline. Vsekakor pa preveč jajc ni zaželeno, tako da ne pretiravajte!

Med velikonočnimi prazniki namenite več časa za vsakodnevno rutino sprehodov, hitre hoje, teka oziroma aktivnosti, ki so vam pisana na kožo.

Vključite ga celo v zabavno družinsko igro lov na velikonočna jajca, seveda prirejeno samo njemu. Na vrtu ali dvorišču skrijte njegove najljubše priboljške. Pustite ga, da jih poišče, vendar mu sledite, da se prepričate da je res dobil vse dobrote.

Vendar pazite, da pes ne pobere kakšnih olupkov in ostankov čokoladnih jajčk vaših otrok.

To je le nekaj načinov, kako lahko svojega kosmatinca vključite v vzdušje tega praznika. Vaš pes se bo tako počutil še bolj domače in zabava je zagotovljena za celo družino.

Delite s prijatelji na: