TOP 5 velikih in hkrati ljubeznivih pasem />

30/08/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Nekateri psi enostavno ne uživajo v notranjih prostorih. To so predvsem veliki psi, ki jih zaprti prostori zaradi njihove velikosti utesnjujejo, zato hrepenijo po odprtem prostoru, kjer se lahko brezskrbno gibljejo. V zameno pa znajo ti nežni velikani vrniti veliko več ljubezni, kot drugi. Katere so te pasme, ki po ljubeznivosti izstopajo pred drugimi, si preberite v nadaljevanju.

5. mesto: Škotski jelenar

Ti energični psi so bili vzgojeni, da lovijo v škotskem visokogorju. Izgledajo, kot če njihova mala glava ne bi imela dovolj prostora na telesu, vendar so nekoč lahko bili le v lasti plemstva, zato jim je potrebno pokazati malo spoštovanja. Te dolge noge morajo teči. Če se torej odločite za to pasmo in želite, da vam vrne vso ljubezen, ki jo premore, mu obvezno priskrbite veliko prostora na prostem, kjer se bo lahko veliko gibal in tekal naokrog. 

4. mesto: Angleški mastif

Besedo »mastif« pogosto povezujemo z besedo »ogromno« in tako je tudi prav. Ti psi so zagotovo najtežji. V svetu psov so ti psi počasni in najraje preživijo dan na domačem dvorišču. Pri tej pasmi se je potrebno zavedati, da ti potrebujejo zelo velike stvari, zato se tudi postelje, kjer bi se z veseljem z vami pocrkljali, v velikosti kot jo imamo ljudje, ne bi branili. 

3. mesto: Novofundlandec

Ti psi so bili »narejeni« za vodo, zato obožujejo sveži zrak in prosto gibanje. Če jim boste to omogočili, vas njihova nežna narava in puhast kožuh ne bosta mogla nehati objemati. Več o teh ljubeznivih velikanih si lahko preberete v eni izmed naših rubrik, v kateri predstavljamo pasme, in sicer jo najdete tukaj >> 

2. mesto: Nemška doga

Nemška doga je na vrhu seznama največjih pasem na svetu. So zelo zvesti in prikupni, včasih malce nerodni, veliko časa pa želijo sedeti v naročju svojih najljubših ljudi. Zaradi tega so si tudi pridobili naziv največji »lap dog« oz. pes za v naročje.

1. mesto: Irski volčji hrt

Ta pasma je že zelo stara, saj jo je omenjal že Julij Cezar. Uporabili so jih predvsem za lov po Irski. Bili so tako dobri, da so veliko svojega plena celo izgnali iz otoka. Ampak danes so odlični družinski psi, ki še vedno potrebujejo veliko prostora in lovijo le svoje igrače, ki jih potem z veseljem žvečijo. 


Večji pes vam lahko podari večji objem, zato se je vredno potruditi in jim omogočiti okolje, v katerem uživajo, kajti le tako vam bodo tudi vračali ljubezen v največji možni meri.
 

Delite s prijatelji na: