Srebrno priznanje za inovacijo />

04/10/2018

Novosti, Zanimivo, Novice

Naše podjetje Lek Veterina d.o.o. ni specializirano zgolj za prodajo izdelkov, ki so namenjeni kakovostni prehrani kužkov, ampak v našem segmentu najdete tudi izbor izdelkov za druge vrste živali. Izjemno veseli smo, da smo pred kratkim prejeli priznanje, s katero se potrjuje naša inovativnost in zavzetost za dobrobit živali. 

V okviru Dneva inovativnosti je namreč 26. septembra 2018 Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije ter Spiritom 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Srebrno priznanje je prejel tudi naš izdelek, zato smo zelo ponosni.

Letos je za priznanja na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev, med katerimi smo bili tudi mi. To srebrno priznanje smo prejeli za metodo in vodotopno krmno mešanica Actiferm. 

Inovacija Actiferm je vodotopna dopolnilna krmna mešanica za perutnino s probiotiki, vitaminom C in eteričnimi olji za spodbujanje imunske sposobnosti ter zmanjšanje možnosti naseljevanja patogenih mikroorganizmov v prebavnem traktu. Kompleksna inovativna sestava produkta krepi ter spodbuja imunski odziv mladih živali, izboljšuje funkcijo prebavil ter prebavne procese, povečuje ješčnost in zauživanje vode pri živalih.

Actiferm je izredno pomemben v reji perutnine pri povečanem pritisku patogenih bakterij, kot so Salmonella, E. coli ali Campylobacter, saj spodbuja odziv imunskega sistema, preprečuje razmnoževanje patogenih mikroorganizmov in hkrati optimizira proizvodne parametre reje z izboljšanjem funkcionalnih procesov v prebavilih.

Slovenija na lestvici Innovation Union Scoreboard 2018 zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«, kjer so tudi bolj razvite države od naše, kot je denimo Nemčija. Relativni konkurenčni prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v kakovostnih človeških virih in v investicijah podjetij v raziskave in razvoj. (Vir >>)
 

Delite s prijatelji na: