Predstavitev pasme: Francoski ovčar />

10/04/2019

Izdelki, Zanimivo, Nasveti, Novice

Beauceron ali francoski ovčar je ena najstarejših pasem v Franciji, ki izvira iz 16. stoletja. So izredno mišičasti, robustni in veliki psi, pa vendar kljub svoji velikosti elegantni v vseh pogledih. So zelo inteligentni in poslušni psi. Če iščete psa čuvaja, bo ta štirinožni velikan prava izbira za vas. 

OPIS 

Kot smo že omenili, so to izredno veliki in močni psi, zato jim je potrebno zelo hitro pokazati, kdo je glavni v družini. Prav zaradi svojega videza, pa so odlični čuvaji. Marsikomu se bodo ob pogledu nanj zašibila kolena. Niso napadalni, vse dokler tujec ne želi škodovati njegovemu lastniku oziroma družini. 
Za njih je značilna kratka dlaka, ki je malenkost daljša na repu. Prav zaradi svoje dolžine, le ta ne zahteva veliko pozornosti. Občasno ga je potrebno počesati. Ker se zelo radi gibajo zunaj, se tudi zelo hitro umažejo. Zato je potrebno kar pogosto kopanje.

KARAKTER

Francoski ovčar ali drugače Beauceron so izredno inteligentni, poslušni psi. So odlični učenci. Z njimi vam bo veselje delati, kajti zelo hitro se učijo in so zelo dobri poslušalci. Zaradi svojega karakterja so izredno priljubljeni tudi v policijskih vrstah. Potrebujejo ogromno gibanja, zato jih nikar ne zapirajte v boks, ker vam bodo slej ko prej pobegnili. 

KAKO SE RAZUMEJO Z OTROKI?

Če ga boste pravi čas socializirali, bo ta velikan postal odličen družinski član. Radi imajo družbo otrok, vendar bodite pazljivi, če imate majhne otroke. Nenamerno ga zaradi svoje velikosti lahko podrejo, saj je za njih pretežak. Prav zaradi njegove velikosti, se priporoča predvsem v družinah z večjimi otroki, ki ga lahko že obvladajo in vedo, kako s takšnim psom ravnati. 

VZGOJA

Z vzgojo in socializacijo je potrebno pričeti že z mladičkom. Poskrbite, da bo vzgojo izvajal nekdo z izkušnjami. Le tako boste ga lahko vzgojili v ubogljivega psa. Pokazati mu morate, da ste vi glavni in ste vi tisti, ki mu postavljate pogoje, ne obratno. Če boste ga uspešno vzgojili, boste dobili odličnega družinskega psa. 

AKTIVNOST, KI JO POTREBUJE

Ker spada Beauseron med delovne pasme, je pomembno, da mu nudite veliko aktivnosti oziroma vadbe. Kajti mirni bodo šele takrat, ko bodo dovolj utrujeni. To pa lahko dosežete z različnimi aktivnostmi ali sprehodi. Peljite ga na sprehod tja, kjer ga lahko spustite iz povodca, da bo lahko brez skrbi tekal in užival. Lahko ga vključite tudi v vaše vsakdanje aktivnosti, kot je tek, kolesarjenje. Verjemite, z veseljem bo tekel z vami. Kratek sprehod za tega štirinožnega velikana nikakor ne bo dovolj. 


Namig za hranjenje
Če želite, da vaš pes prejme popoln obrok z uravnoteženimi sestavinami, ki mu bodo zagotavljale zdrav in pravilen razvoj, je priporočljivo, da izberete kakovostno hrano.
Imate mladička? Preverite tu >>
Je vaš pes odrasel, normalno aktiven? Preverite tu >>
Če imate štirinožca s povečano aktivnostjo, brejo psico v zadnji fazi brejosti, doječo psico ali morda podhranjenega psa, potem preverite tu >> 
Je vaš kužek starejši, manj aktiven? Preverite tu >>
Še posebej pa je potrebno poskrbeti za pravilno prehrano pri psih z občutljivim želodcem, alergijami. Preverite tu >>
 

Delite s prijatelji na: