Kužki, ki vas bodo rešili stresa />

23/01/2019

Zdravje, Zanimivo, Nasveti, Novice

Ali ste vedeli, da so študije pokazale, da imajo ljudje, ki so lastniki psov, nižji srčni utrip in krvni pritisk, bolje reagirajo na psihološke in psihične pritiske in se hkrati hitreje pozdravijo? Zagotovo tudi vaš kužek zelo pozitivno vpliva na vas, v nadaljevanju pa vam predstavljamo nekaj pasem, pri katerih je bilo na podlagi raziskav ugotovljeno, da še posebej prispevajo k zmanjševanju stresa pri ljudeh.

ČIVAVA

Maksimalno 6 kilogramov težek kuža, ki ga ni težko vzgajati, potrebuje zelo malo vaje. Je dovolj majhen, da se vam bo prikradel v posteljo. Sledili vam bodo od sobe do sobe, samo da bo pridobil vašo pozornost. So idealni psi, ki bodo preusmerili vašo pozornost iz vaših negativnih misli na pozitivne.FRANCOSKI BULDOG

Kuža s sploščenim gobčkom si zasluži, da je tako popularen. So zelo fleksibilni in hkrati temperamentni psi. So tako srčkani, da bodo še tudi najbolj slab dan spremenili v lepega.


KOKER ŠPANJEL

So ljubki in izjemno prijazni do otrok. Značilno je, da se predvsem povežejo z otroki, ki imajo težave z duševnim zdravjem. Prepustite se božanju njihove dolge, mehke dlake, ki vas bo poneslo v prijetne misli.


JAZBEČAR

Jazbečarji so igrivi in ljubeči kužki. S svojo igrivostjo vas bodo pošteno nasmejali. Navdušeni boste nad njihovimi sprehodi po mestu, saj ne poznajo strahu in bodo tudi vam pomagali, da se ga znebite. 


ZLATI PRINAŠALEC IN LABRADOREC

Obstaja več razlogov, zakaj so zlati prinašalci in labradorci najbolj priljubljeni psi pri izvajanju terapij, iskalni psi in psi vodniki. So zelo inteligentni kužki, ki jih ni težko vzgajati. So zmeraj veseli, kar bodo prenesli tudi na vas.


YORKIE

Yorkie-ji so bili prvi terapevtski psi. Za njih je značilno, da vzpostavijo zelo trdno in močno vez s svojim lastnikom. Pripravljeni so potovati kamorkoli, samo da so v bližini svojega lastnika. Ta majhna kepica vam bo življenje popolnoma spremenila na bolje.


HRT

Kljub temu, da so zelo hitri psi, njihova hitrost lahko doseže do 35 km/h, so ti velikani zelo nežni kužki. So izredno ljubki (zelo redko lajajo), z mehkim, gladkim kožuhom, zato bodo idealen sostanovalec. Zelo radi se “objemajo”, kar pomeni da svoje težko telo ovijejo okoli vaših nog.


BERNARDINEC

Ljubeči, ustrežljivi in zelo tolerantni psi, ki so hkrati izjemno potrpežljivi. Ti ogromni “medvedki”, ki lahko tehtajo do 82 kilogramov, si bodo od vas želeli zgolj zmerno aktivnost v smislu sprehodov. So zmeraj v bližini doma, zelo redko se oddaljijo od svojega lastnika.Ne glede na to, katero pasmo kužka imate, verjamemo, da vas vaš pes razveseljuje prav vsak trenutek vašega življenja in vam pomaga, da lažje prenašate vsakodnevni stres ter pozabite na vse neprijetne skrbi ob njegovi razigranosti. 
 

Delite s prijatelji na: