Katero pasmo izbrati, če še nikoli niste imeli psa? />

04/09/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

Razmišljate, da bi prvič kupili psa? Veliko ljudi še nikoli ni imelo psa. Če spadate med njih, je morda dobro, da preverite, katera pasma bo najbolj primerna za vas. Kužki se namreč lahko zelo razlikujejo po osebnosti, zato lahko rečemo, da obstajajo pasme, ki so bolj primerne za ljudi, ki prvič kupujejo psa. 

Čeprav so vsi psi posamezniki znotraj pasme in se lahko zelo razlikujejo glede na osebnost in potrebe, je zanesljivo reči, da so vaše možnosti, da najdete dobro družbo, boljše znotraj nekaterih pasem, ki jih navajamo v nadaljevanju.

Tudi, če boste izbrali pasmo, ki ni na tem seznamu, ni čisto nič narobe. Če boste predani svojemu psu, če ga boste pravilno vzgajali, bo vsak pes, ne glede na to, katere pasme je, primeren za vas. 

1. Kodrasti bišon

Bišoni so zelo priljubljena pasma, ne glede nato, ali ste izkušeni lastnik ali je to vaš prvi pes. So odlični družinski spremljevalci. Všeč jim je redno negovanje in vsakodnevni sprehodi. Potrebujejo pa seveda veliko pozornosti in ljubezni. 

2. Maltežan

Maltežani so bili vzrejeni kot psi spremljevalci, zato so zelo primerni za družine. Obožujejo starejše otroke, saj jih manjši lahko zaradi svoje velikosti hitro poškodujejo. Dovolj so jim kratki sprehodi in kratki tek po hiši. 

3. Kavalir kralja Karla

https://pixabay.com/photos/dog-cavalier-king-charles-spaniel-1610948/

Iščete manjšo pasmo? Kavalirji so čudoviti majhni kužki, ki uživajo v cartanju in sproščanju v vaši družbi. So odlična izbira, če boste imeli psa prvič, saj so relativno leni psi. Zaradi svoje dolge dlake potrebujejo redno nego. So izjemno ljubeznivi in obožujejo svoje lastnike. Bodo vaši zvesti oboževalci na vsakem koraku. 

4. Zlati prinašalec

Zlati prinašalci so ena najbolj priljubljenih pasem. So popolni družinski spremljevalci, ki niso preveč zahtevni. Izredno prijazni kužki tako do otrok kot do odraslih. Zelo radi poležavajo na kavču z vami, vendar so kljub temu še dovolj aktivni, da ostanejo v koraku z vami. Imajo čudovit temperament in jih je zato tudi enostavno trenirati. Prav zaradi tega so odlična izbira, če še nikoli niste imeli kužka.

5. Labradorec

Tako kot zlati prinašalec, je tudi labradorec odličen družinski spremljevalec. Zelo enostavno jih je trenirati, vendar pa vseeno potrebujejo malo več vadbe in gibanja kot zlati prinašalec. So zelo družabni psi, ki so zelo radi v družbi svojih lastnikov. Lahko jih vzamete kamorkoli, na kavo, na sprehod, z veseljem bodo tekli z vami. Samo, da bodo zraven vas. 

6. Pudelj

Ne glede na velikost, so pudlji odlični psi za tiste, ki še niso imeli psa. Imajo neverjeten temperament in so verjetno ena redkih pasem, ki jih je enostavno trenirati. Zelo radi imajo svoje lastnike, zelo radi bodo v vaši družbi, prav tako so odlični spremljevalci pri vadbi. 

7. Mops

Mopsi so odlični psi za začetnike, saj so zelo nezahtevni, pa še vedno dovolj aktivni, da  boste v njihovi družbi ostali aktivni. Mopsi imajo čudovito osebnost, presenečeni boste, kako vas bodo ti majhni kužki zabavali. 

To je zgolj nekaj napotkov, katere pasme so bolj primerne za ljudi, ki še nikoli niso imeli kužka. Ne glede na to, katero pasmo boste izbrali, zagotovo bo prava za vas, vašim kužkom pa resnično posvetite dovolj kakovostnega skupnega časa, da bodo srečni in zadovoljni. 


 

Delite s prijatelji na: