Domači ljubljenček ali partner - kaj imamo raje? />

27/11/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Ali ste vedeli, da študije kažejo, da ima več kot tretjina ljudi raje svoje domače ljubljenčke kot svoje partnerje? Trije od desetih odraslih so mnenja, da so mačke in psi boljši poslušalci kot njihovi partnerji. Preverite v nadaljevanju, kaj je še pokazala študija, ki je bila narejena v Veliki Britaniji. 

Glede na zadnje raziskave, več kot tretjina vprašanih lastnikov domačih ljubljenčkov meni, da imajo raje njihove domače živali, kot pa svoje ljubljenčke.

Študija, ki je bila narejena na vzorcu 2000 lastnikov psov in mačk kaže, da več kot polovica lastnikov raje preživi svoj prosti čas s svojimi ljubljenčki. razlog je, da oni ne govorijo nazaj, ne nergajo in so zmeraj dobre volje.

Trije od 10 odraslih so mnenja, da so hišni ljubljenčki veliko boljši poslušalci kot pa njihovi partnerji, medtem ko je 45% anketiranih všeč, da jih njihove živali nikoli ne obsojajo. Več kot štirje od desetih lastnikov priznavajo, da dajejo večjo pozornost svojim mačkam in psom kot svojim partnerjem. Medtem ko se partner velikokrat ponoči obrne vstran, se mačke ali psi zelo radi cartajo.

Šokanten je rezultat, da bi kar 14% vprašanih, če bi se morali odločiti, s kom preživeti življenje, bi raje izbrali hišnega ljubljenčka kot pa partnerja. Kljub temu, da odrasli preživijo več časa s svojim partnerjem čez dan – okrog 20 minut več kot s svojim ljubljenčkom – jih tretjina priznava, da svoje ljubljenčke pogrešajo bolj kot svojega partnerja, kadar so ločeni.

Ljubezen do svojih ljubljenčkov je očitna, saj se 42% vprašanih poljublja, stiska s svojimi ljubljenčki, več kot s komerkoli drugim, tretjina vprašanih pa objavi več slik s svojimi hišnimi prijatelji, kot s svojim partnerjem.

Vendar pa kljub veliki naklonjenosti svojim mačkam in psom in neizmerni ljubezni do njih, verjetno celo bolj kot do svojega partnerja, le 6% vprašanih svojim ljubljenčkom za valentinovo podari darilo. En od desetih vprašanih pelje svojega ljubljenčka na poseben sprehod za valentinovo, medtem ko eden od dvajsetih vprašanih gleda s svojo mačko ali psom film oziroma kakorkoli drugače preživi ta poseben dan z njim.
Kljub temu, da je nekaj odstotkov ljudi, ki kažejo posebno pozornost svojim mačkam in psom na valentinovo, so rezultati vseeno pokazali, da večina vprašanih razume, da psi in mačke ne potrebujejo posebne pozornosti na ta dan.

Ljubezen do živali se ne kaže s kupovanjem dragih daril ali s pripravljanjem posebnih večerij. V bistvu si je dobro zapomniti, da so nekatere rože strupene za mačke, tako kot čokolada ni primerna za pse.

Študija je bila narejena v Veliki Britaniji. Kakšno je vaše razmišljanje o tem? Komu namenjate več pozornosti? Zapišite nam mnenje v komentar, veseli ga bomo. 

Vir novice
 

Delite s prijatelji na: