Ali vaš kuža ne mara vročine? />

Poletje je tukaj, kar pomeni več časa zunaj in igranja s svojim kužkom v toplem vremenu! Vendar pa vsi psi ne marajo vročine. Čeprav se nam lahko zdi lepo ležati na soncu in se nastavljati sončnim žarkom, se morda vaš kuža s tem ne bo strinjal. Poskrbite, da bo vaš kuža zaščiten pred soncem. Tukaj je nekaj nasvetov, kako psa osrečiti in ohladiti to poletje!


Hladna ruta ali brisača


Poleti je zelo pomembno, da se vaš kuža ne pregreje. K temu pa lahko pripomorete z mokro brisačo ali ruto okoli vratu. Obstaja veliko možnosti, kako to storiti. Brisačo lahko preprosto namočite v hladni vodi in jo takoj položite na svojega psa. Tako boste poskrbeli, da se bo vaš kuža tudi v najbolj vročih poletnih dneh počutil odlično.

Čevlji ali balzam


Če psa peljete na sprehod po asfaltu ali drugih vročih površinah, obvezno poskrbite za njegove tačke. Poiščite pasje čevlje, ki so debeli in bodo zaščitili vašega štirinožnega prijatelja pred vročino, hkrati pa so tudi za vašega psa zelo udobni. Če vaš kuža ne mara čevljev, lahko namesto tega uporabite različne balzame, s katerimi mu boste ohladili tačke. Ne samo, da bo balzam zaščitil šape vašega psa, ampak bo tudi umiril morebitne bolečine, ki jih že ima. Priporočamo pa vam, da se raje na sprehod odpravite zvečer, ko se že malenkost ohladi, takrat tudi površina, po kateri boste hodili, ne bo tako vroča in neprijetna za vašega kužka.


Voda


Poleti je najbolj pomembno, da poskrbite, da vaš kuža ostane hidriran. Kamorkoli greste, naj bo to park ali sprehod, vedno imejte s seboj steklenico vode. Poleg tega, da tako skrbite, da vaš kuža ne dehidrira, ga hkrati z vodo hladite.

Senca

Obstaja veliko načinov, kako lahko vašemu kužku na vroč poletni dan zagotovite nekaj sence. Lahko mu postavite majhen pasji šotor, ki ga lahko vzamete kamorkoli. Te šotore zlahka vržete v torbo in jih postavite, ko prispete na cilj. Vašemu psu daje posebno mesto, kjer se lahko ohladi in se odmakne od kaosa. Ena izmed rešitev je tudi senčnik, pod katerim bo vaš kuža lahko užival. Če pa imate pri vaši hiši kakšno drevo, z veliko senco, bo vaš kuža vsekakor najbolj vesel. Ne pozabite: tudi, če je kuža v senci, potrebuje vodo. 


Hladilna preproga


Hladilne preproge so odličen način, da svojemu psu olajšate vroče dni, če je zunaj dlje časa. Kot nalašč za plažo ali dan v parku, bodo te hladilne preproge vašemu psu nudile do 3 ure hlajenja in udobja. 


Krema za sončenje


Čeprav sončna krema vašega kužka ne bo ohladila, je le ta zelo pomembna za njegovo zdravje. Poiščite sončno kremo, namenjeno psom. Ko bo vaš kuža dlje časa na soncu, mu nanesite kremo na mesta, kjer je njegova koža neposredno izpostavljena soncu. Ko si vi nanašate kremo za sončenje, jo nanesite tudi vašemu kužku.  


Jezera in bazeni


Eden izmed načinov, kako bo vaš kuža lažje prenesel vročino, je bazen ali jezero. Če se odpravite do jezera, plaže, vzemite zraven vašega kužka. Na prvem mestu je varnost, zato se prepričajte, da vaš pes zna plavati. Vedno bodite s svojim psom in ga ves čas budno spremljajte. Lahko mu tudi doma postavite manjši bazen, kjer se bo lahko ohladil, ko mu bo prevroče. 


Varnost


Poletje in vročina sta lahko zelo nevarna za pse. Psa nikoli ne pustite v avtu, niti za minuto. Če je prevroče, psa peljite ven šele zvečer, ko se bo malenkost ozračje ohladilo. Psi se lahko pregrejejo, kar je za njih lahko zelo nevarno. Če je kuža rad kljub vročini zunaj, mu zagotovite dovolj vode, senco in kakšen bazen, v katerem se bo lahko ohladil.  


Kako pa vi skrbite za vašega kužka poleti? Kaj mu najbolj ustreza? Upamo, da vam bodo ti nasveti v pomoč, da bo poletje prijetno tako za vas kot tudi za vašega ljubljenčka. 

Delite s prijatelji na: