9 pasem psov za aktivne družine />

20/05/2020

Zanimivo

Ste vedeli, da obstaja več kot 340 priznanih pasem psov? Vsaka od teh pasem ima zelo edinstveno osebnost in različne potrebe. Med temi pasmami je tudi nekaj takšnih, ki potrebujejo ogromno gibanja. Če tudi vi spadate med bolj športne tipe in tiste, pri katerih je gibanje na prvem mestu, vam v nadaljevanju predstavljamo pasme psov, ki bodo odlična izbira za vas.


1. Dalmatinec


Dalmatinec je znan po svoji vzdržljivosti, hitrosti in inteligenci. Prvotno so jih vzrejali z namenom, da bi lahko sledili konjskim vpregam in bili v koraku s konji. Prav to je razlog, da bodo ti psi odlični spremljevalci, če obožujete tek na dolge proge. Z veseljem vas bo spremljal na sprehodih, teku, kolesarjenju in igri.


2. Sibirski haski


Ti psi so bili prvotno vzrejeni za vleko sani. To je tudi razlog, da so ti štirinožni ljubljenčki tako neverjetno vzdržljivi in obožujejo tek. Potrebujejo izjemno veliko vadbe. Kratki sprehodi so za to pasmo vsekakor premalo. 


3. Zlati prinašalec


Zlati prinašalci spadajo med srečne in vesele kužke, ki potrebujejo dnevno gibanje in aktivnosti. Na splošno jih je enostavno trenirati, zato bodo postali vaši najbolj zvesti spremljevalci ne glede na vaše najljubše dejavnosti. Obožujejo plavanje, tek, dolge sprehode, tudi igra z zlatim prinašalcem je zelo zabavna.


4. Labradorec


Spadajo med eno najpopularnejših pasem na svetu. Vzrejali so jih kot delovne pse, za delo z ribiči. So priljubljeni družinski psi. Ker jih je zelo lahko učiti, se velikokrat uporabljajo za čuvaje, terapevtske pse, vodnike slepih, iskalne in reševalne pse. Spadajo med zelo aktivne, energične pse, ki obožujejo igro, sprehode, teke, plavanje.


5. Borderski ovčar


Borderski ovčarji sodijo med atletske in zelo inteligentne pse. Prvotno so bili vzgojeni za čuvanje čred ovac in goveda. So zelo aktivni psi, ki potrebujejo veliko gibanja in dnevnih aktivnosti. Najraje imajo tek.


6. Avstralski ovčar


Tako kot borderski ovčar, tudi avstralski ovčar zahteva ogromne vadbe in dnevnih aktivnosti. Potrebujejo nenehno zaposlitev, zato je primeren za aktivne družine. Obvezni so dnevni sprehodi. Ti psi nikakor niso primerni za ljudi, ki radi poležavajo.


7. Vižla


Ta vsestranska pasma zelo rada teče in potrebuje ogromno aktivnosti. Večkrat dnevno ji morate zagotoviti daljše sprehode, tek, rolanje, karkoli, kjer bo njena aktivnost lahko prišla na plano. Ni primerna za starejše in neaktivne lastnike. Če ji ne boste zagotovili dovolj aktivnosti, lahko postane nemirna zaradi odvečne energije.


8. Šetlandski ovčar

Šetlandski ovčar ima močan pastirski nagon. Prav zato imajo ogromno energije, ki jo morajo dnevno porabiti. Zato so primerni za aktivne družine, kjer mu bodo zagotovili dovolj aktivnosti, kot so sprehodi, tek, igra na ograjenem dvorišču.


9. Beagle

Prvotno so jih redili z namenom lova, zato so še danes priljubljeni med lovci. Spadajo med izredno inteligentne in aktivne pse. Obožujejo dolge in živahne sprehode v naravi. Zaradi njegovega lovskega nagona priporočamo, da ga sprehajate na vrvici. Dnevno potrebuje najmanj eno uro aktivnosti, drugače si bo hitro našel kakšno aktivnost, ki vam ne bo všeč.

Imate tudi vi katerega izmed bolj aktivnih psičkov? S katerimi aktivnostmi si polepšate dneve? Ne glede na to, katero pasmo imate, verjamemo, da ste presrečni prav vsak trenutek, ki ga preživite z vašim ljubljenčkom.

Delite s prijatelji na: