9 pasem psov, ki obožujejo vodo />

13/05/2020

Zanimivo


Iščete kužka, ki je rojeni plavalec? Imate v bližini vašega doma jezero? Potem je vsekakor za vas prava izbira ena izmed pasem psov, ki obožujejo vodo. Da se boste z njim lahko igrali tudi ob jezeru, mu vanjo metali palico, za katero se bo z veseljem pognal v hladno vodo. Obstajajo pasme, ki ne marajo vode, prav tako pa obstajajo pasme psov, ki jih boste stežka dobili iz vode.

V nadaljevanju odkrijte 10 pasem, ki obožujejo vodo.


Novofundlandec


Novofundlandec je nežen velikan, ki izhaja iz Kanade in je značilen predvsem za reševanje na vodi. Pasma je močna in se lahko uporablja tudi kot vlečni pes. Njihova velikost in moč sta izvrstna. Kljub velikosti je znan po svojem sladkem karakterju in je čudovit družinski pes za tiste, ki mu lahko zagotovijo zadostno raven vadbe, ki jo potrebuje, da ostane srečen.


Labradorec


Labradorec je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih pasem psov, ki so jih prvotno vzrejali za pridobivanje divjadi v vodi. Slovijo kot odlični plavalci, ki obožujejo vodo, ne glede na to, ali lovijo divjad ali igrače v njej. Zaradi nežne, zveste narave so idealni psi za pomoč invalidom in čudoviti družinski hišni ljubljenčki.


Prinašalec Cheespeake Bay (Chessie)


Kot pove že ime, ti psi izvirajo iz zaliva Chesapeake Maryland in so bili prvotno vzrejeni za iskanje rac. Njihova gosta, nepremočljiva dlaka in vzdržljivost pomeni, da lahko prenašajo težke vremenske razmere in hladno vodo. Ti psi potrebujejo dolge sprehode, najbolj pa bodo uživali v plavanju.


Pudelj


Že samo ime pudelj (tisti, ki se igra v vodi), ki izvira iz nemščine, nam pove da obožuje vodo. Je zelo inteligentna pasma, ki jo je enostavno trenirati. To so ponosni, topli in prijazni psi. Zahteva vsaj en sprehod dnevno, ker pa obožuje plavanje, ga boste vselej razveselili, če ga boste peljali na sprehod, kjer bo lahko še zaplaval.


Portugalski vodni pes


Kot pove samo ime, je pasma “portugalski vodni pes” vodni pes, ki izhaja iz Portugalske, kjer so ga uporabljali za pomoč ribičem pri delu. So izredno inteligentni, pogumni, nezahtevni in neutrudljivi. So odlični plavalci, potapljači in čudoviti spremljevalci.


Lagotto Romagnolo

Ta italijanska pasma velja za "jezerskega psa Romagnola", od koder izvira. Uporabljali so ga predvsem kot prinašalce iz vode in za lov na tartufe. Je živahna in delovna pasma, ki lahko zaradi dolgočasja postane destruktivna. So odlični plavalci, najbolj pa obožujejo blato.


Irski vodni španjel

Irski vodni španjel je največji od španjelov in tudi eden najstarejših, čeprav je danes dokaj redek. So inteligentni, radovedni in ustvarjalni. Potrebujejo redno vadbo, med drugim obožujejo tudi plavanje.

Španski vodni pes

Španski vodni pes je zelo stara pasma s podobnim poreklom kot več drugih evropskih vodnih pasem. Medtem ko se velik del njihove zgodovine vrti okoli vode, ima pasma tudi naravni nagon za pašo. So izredno inteligentni, igrivi in poslušni ter dobri plavalci in potapljači. 


Novoškotski prinašalec


Novoškotski prinašalec je majhen prinašalec iz Kanade, ki se uporablja predvsem za lov na race. So igrivi, aktivni in prilagodljivi psi, ki so izredno zvesti svoji družini. So zelo aktivni lovci in močni plavalci, ki potrebujejo zadostno vadbo.


Ste tudi vi in vaš kužek navdušeni nad vodo in vodnimi aktivnostmi? Veseli bomo vaših idej, kako preživljate čas skupaj in kaj vašega ljubljenčka najbolj navdušuje.

Delite s prijatelji na: