7 značilnosti sibirskega haskija />

14/10/2019

Zanimivo, Novice

Sibirski haskiji so priljubljena pasma psov po vsem svetu, predvsem zahvaljujoč njihovemu presenetljivemu videzu. So zelo inteligentni, igrivi, uporabljali so jih za vlečenje sani, predvsem zaradi njihove vzdržljivosti in prilagojenosti na izredno nizke temperature. Največja posebnost te pasme so njihove oči, ki so neverjetne barve, modre, zelene, rjave, lahko tudi vsako oko svoje barve. 
1. Izvirajo iz severnega območja Rusije
Sibirski haskiji so pogosti po vsem svetu, izvirajo pa iz sibirske regije v Rusiji. Ljudstvo Čukči (eskimsko ljudstvo) so jih uporabljali za vlečenje sani med lovom na hrano in krzno. Sibirski haskiji, ki so priznani kot četrti najstarejši psi na svetu, so zelo ljubeči in z veseljem bi delili vašo posteljo samo, da vas bi ogreli. 
2. Vokalne sposobnosti
Imajo resne glasovne sposobnosti. Sibirski haskiji ne slovijo po tem, da veliko lajajo. Njihovo oglašanje je drugačno, oni ne lajajo, ampak tulijo. To je zvok, ki je povezan z volkovi, kojoti in haskiji. Zavijanje sibirskega haskija je slišati do 10 milj. Ko se pogovarjajo s svojimi lastniki, včasih uporabljajo zvok woo-woo. Če je vaš sibirski haski nezadovoljen z vami ali situacijo, vas bo o tem sigurno seznanil.
3. Podobni volkovom

Sibirske haskije pogosto primerjamo z volkovi. Priljubljenost The Game of Thrones in Dire Wolves je privedla do tega, da je več ljudi sprejelo sibirske haskije. Severni psi so morda na videz res podobni volkovom, vendar z volkovi niso neposredno povezani. Verjamejo pa, da so volkovi njihovi daljni sorodniki.
4. So zelo pametni
Sibirski haskiji, ki so jih eskimi uporabljali za vlečenje sani, so morali uporabiti zdrav razum in inteligenco, da so vedeli izbrati najboljšo pot za svoje potnike. Rezultat tega je, da so sibirski haskiji neodvisni misleci z visoko stopnjo IQ. Vendar pa potrebujejo odločno usposabljanje, da ne poskušajo izpodbiti vaše avtoritete.
5. Vpadljive oči

Ena od glavnih lastnosti sibirskih haskijev so njihove prodorne oči. Njihove oči so lahko v različnih odtenkih. Najbolj presenetljiva barva je sigurno modra. Nekateri sibirski haskiji imajo lahko vsako oko druge barve ali celo delce (eno oko z dvema različnima barvama).
6. Živijo lahko v mrzlem ali vročem okolju
Kot ste morda pričakovali, imajo sibirski haskiji dvojni plašč, ki jih ščiti pred zunanjimi elementi. Njihova zunanja dlaka je groba in ravna, notranji plašč pa je mehak in gost. Čeprav so povezani s hladnimi razmerami, lahko živijo tudi v bolj vročih temperaturah, dokler imajo dostop do sveže vode in veliko sence.
7. Zelo prijazni psi
Sibirski haskiji so zelo prijazni in razumevajoči psi. Zelo radi se radi družijo in spoznavajo nove ljudi. Hrepenijo po človeški pozornosti in so navajeni na druženje z drugimi glede na njihovo mentaliteto. Zaradi svoje prijaznosti niso najboljši psi čuvaji.

Imate morda tudi vi sibirskega haskija? Zaupajte nam, nad katero njegovo lastnostjo ste najbolj navdušeni.

Delite s prijatelji na: