7 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete z vašim psom to poletje />

26/08/2020

Zanimivo

Poletje je odličen čas, da s svojim ljubljenčkom ustvarite zabavne spomine. Skupaj lahko namreč preživite res zabavne trenutke. Na voljo imate ogromno možnosti, saj lahko ogromno stvari počnete zunaj, na prostem. Od potovanj na plažo do piknikov… V nadaljevanju vam predstavljamo 7 zabavnih stvari, ki bodo naredile poletje še bolj zabavno. Ne zgolj za vašega kužka, ampak tudi za vas. 

1. Pojdite na pohod

Psi, tako majhni kot tudi veliki, so lahko odlični pohodniški spremljevalci. Če je vaš kuža navajen drugih ljudi, ki jih lahko na pohodu srečate, potem je lahko to odlična ideja, kako preživeti poletni dan. Pazite, da pohod ni preveč naporen zanj, če je dan zelo vroč. Seveda morate poskrbeti, da bo zmeraj imel na voljo vodo, da ne bo dehidriral. 

2. Odpravite se na kampiranje

Poletje pomeni čas za igranje z vašim hišnim ljubljenčkom. Prav tako je poletje odličen čas za kampiranje s prijatelji, ki se ga bo tudi vaš kuža z veseljem udeležil. Ne glede na to, ali greste z nahrbtnikom od kampa do kampa ali se odpravite na kampiranje v določen kamp, vaš kuža bo idealen spremljevalec v vsakem primeru. Poskrbite, da boste psa pripravili, raziskali kamp, dobili pravo opremo in se zabavali.

3. Igrajte se v bazenu

Plavanje ni samo zabavno, ampak je lahko odličen način za uvedbo druge oblike vadbe za vašega kužka. Še preden se greste zabavat v bazen, se seveda morate prepričati, da vaš kuža zna plavati. Najpomembneje je, da razumete, da nekateri kužki obožujejo plavanje, nekateri pa preprosto tega ne marajo. Če je vaš kuža med tistimi, ki obožujejo vodo, je lahko to odlična ideja za vroč poletni dan, v katerem boste uživali tako vi kot tudi vaš kuža. 

4. Vzemite ga zraven na morje

Poletni dnevi so idealen čas za oddih na morju. Kaj je lepšega kot ohladitev v hladnem morju? Pomembno je samo to, da se odpravite na plažo, ki je prijazna do kužkov, kar pomeni, da se bo tam vaš kuža lahko brez skrbi kopal v morju in brezskrbno tekal po plaži. Na plažo pridite pripravljeni. Prinesite nekaj igrač, vodo in sklede ter seveda vrečke za pasje iztrebke.

5. Pripravite piknik v naravi

Ker je poletje v polnem teku, je sedaj pravi čas, da načrtujete piknik s svojim ljubljenčkom. Obedovati zunaj, ko je lepo vreme, je lahko zelo zabavno. Lahko načrtujete piknik v parku, ob jezeru, na plaži. 

6. Pripravite poletne dobrote

Izdelava lastnih domačih priboljškov za vašega štirinožnega prijatelja je lahko zabavna nagrada za vašega psa. Poskusite zamrzniti kakšno sadje, ki ga ima vaš kuža rad, sigurno bo navdušen, hkrati pa se bo v vročih poletnih dneh na takšen način ohladil. 

7. Pripravite mu vodno zabavo

Če doma nimate bazena, lahko tudi drugače poskrbite za vodno zabavo za vašega kužka. Pripravite mu razpršilnik, da bo tekal in se zabaval, hkrati pa se bo tako ohladil. Sigurno bo vaš kuža užival tako kot majhen otrok, če pa se boste še vi z njim igrali, pa bo zabava popolna. 

Ne glede na to, ali greste na izlet, na plažo ali načrtujete piknik, zabavo z vodo, bo vaš kuža z vašo pozornostjo in ljubeznijo nedvomno imel najboljše poletje do zdaj!
 

Delite s prijatelji na: