7 razlogov, zakaj posvojiti kužka iz zavetišča />

07/01/2021

Zanimivo

Odločitev za posvojitev kužka iz zavetišča je pomembna odločitev. Morda je težko upoštevati vse, na kar boste morali biti pripravljeni, toda koristi, ki jih boste imeli ob posvojitvi štirinožnega prijatelja, odtehtajo vse strahove, ki jih ima marsikdo glede posvojitve. 

Še vedno niste prepričani? Pripravili smo vam 7 razlogov, zakaj posvojiti kužka iz zavetišča. 

1. Rešili boste več kot eno življenje


Samoumevno je, da v primeru, ko posvojite hišnega ljubljenčka, vsekakor rešite življenje - v resnici pa rešite več kot samo eno. S tem, ko vi posvojite enega kužka, tako pomagate ustvariti dodaten prostor za drugo žival v stiski in ji pomagate, da bo tudi ona kdaj našla dom, kjer se bo počutila ljubljeno.

2. Brezpogojna ljubezen! Kaj je lahko boljšega?


Veliko ljudi skrbi, kako se bodo povezali s kužkom iz zavetišča, ki mogoče ni več mladič in ima za seboj morda kakšno zelo neprijetno izkušnjo. Brez skrbi, ti kužki v zavetiščih imajo toliko ljubezni, ki vam jo bodo z velikim veseljem izkazovali dan za dnem. 

3. Kužku, ki si to zasluži, boste dali drugo priložnost

Poleg tega, da pomagate kužku v stiski, mu prav tako dajete priložnost, da najde svoj glas, da postane to, kar je in dobi drugo priložnost. Resnično kužku date priložnost, da začne novo življenje. Veliko jih druge možnosti ne dobi.

4. Dobite priložnost, da ostanete aktivni

Mogoče poskušate živeti bolj aktivno ali pa samo iščete novo pustolovščino. Kakorkoli že, novi štirinožni prijatelj vam bo vsekakor dal razlog, da se boste vsak dan odpravili na sprehod in tako postali veliko bolj aktivni. Vaš novi kuža bo poskrbel, da vam v njegovi bližini nikoli ne bo dolgčas.  

5. Dobili boste novega najboljšega prijatelja
 

Kaj je lahko boljše kot imeti prijatelje za vse življenje? To bo vsekakor postal vaš novi štirinožni ljubljenček. Z njim ne boste dobili samo novega družinskega člana, temveč tudi novega prijatelja ter zaupnika. Zraven njega se nikoli več ne boste počutili osamljeno. 

6. Sprostite se z nekom, ki vas ne bo nikoli obsojal

Življenje je polno stresnih trenutkov, toda vaš kužek bo vedno tam, da vas bo poslušal. Nikoli vas ne bo obsojal ali razočaral. Kadarkoli ga boste potrebovali, bo tam. Pa tudi če samo zato, da bo sedel v vašem naročju. 

7. Življenje nikoli več ne bo dolgočasno
 

Zagotovo je nekaj, da življenje s posvojenim kužkom prinaša velike spremembe - na najboljši možen način! Poslovite se od predvidljivih noči in svoje dolgočasne rutine ter pozdravite novo življenje. Vaš novi ljubljenček bo vaše življenje ohranjal vznemirljivo, sveže in polno ljubezni.


Razlogov, da posvojite ljubljenčka iz zavetišča, je zagotovo več kot preveč. Premislite, kako lahko že jutri spremenite življenje kužku, ki bo postal vaš najboljši prijatelj. 
 

Delite s prijatelji na: