7 preprostih načinov, kako ohraniti dlako vašega psa sijočo in zdravo />

21/01/2021

Prehrana, Zanimivo

Pomemben del tega, da ste lastnik psa, je ohranjanje vašega kužka zdravega in srečnega. To pomeni, da mu zagotovite dovolj gibanja, mu nudite kakovostno hrano, se igrate z njim in ga crkljate ter skrbite za njegovo dlako. Navsezadnje je zdravje psa zlahka vidno že s pogledom na dlako - vedno mora biti sijoča in čista.

Prav zato smo vam pripravili 7 načinov, kako lahko ohranite pasjo dlako zdravo in negovano.

1. Redno kopajte psa

To ne pomeni, da morate svojega kužka kopati vsak dan. Če to počnete prepogosto, lahko dejansko naredite več škode dlaki vašega štirinožnega prijatelja kot pa koristi, saj lahko s prekomernim kopanjem odstranite naravna olja z njegove kože. Enkrat ali dvakrat na mesec bi moralo biti dovolj, še posebej, če vaš pes večino svojega časa preživi v hiši oziroma stanovanju. 

2. Krtačite svojega psa


Ne glede na vrsto in dolžino dlake vašega psa, morate vsakih nekaj dni krtačiti njegovo dlako. Poiščite torej krtačo, ki ustreza pasmi vašega psa, in se lotite dela. Če vaš kuža pušča za seboj veliko dlake, si priskrbite krtačo za odstranjevanje odmrle dlake, ki bo zagotovila, da bo dlaka vašega psa vedno videti lepo urejena.

3. Poskrbite za kakovostno hrano

Če želite, da je dlaka vašega psa močna in zdrava, je prav tako pomembna pravilna in kakovostna prehrana. Ko kupujete hrano, bodite pozorni na sestavine v hrani. Prav tako lahko vašemu štirinožnemu ljubljenčku za nekaj dodatnega sijaja dodate žličko rastlinskega olja.

Tudi naša Dino Formula daje poudarek na negovani dlaki. Maščobne kisline, ki jih vsebuje pasja dlaka, so enake tistim, ki sodelujejo v povezovanju celic in ustvarjanju meje med zunanjim in notranjim delom organizma. Cink, biotin in vitamini B skupine regulirajo metabolizem, njihovo optimalno razmerje, ki je vgrajeno v hrano Dino® pa je vidno na sijoči dlaki in zdravi koži vašega psa.

4. Uporabite kokosovo olje

Kot priboljšek lahko svojemu štirinožnemu prijatelju ponudite kokos ali pa mu enkrat na dan dodate žličko kokosovega olja. Lahko pa kokosovo olje uporabite tudi direktno na dlaki. Vlažil bo kožo vašega psa in naredil dlako vašega kužka svetlejšo. Psa nekaj minut masirajte z oljem ali dodajte nekaj kapljic olja v pasji šampon.

5. Dodajte omega maščobne kisline v prehrano vašega psa


Tako maščobne kisline Omega-3 kot Omega-6 so dobre za dlako vašega psa. Omega-6 pomagajo tudi v boju proti okužbam, medtem ko lahko Omega-3 poveča razpoloženje vašega psa in olajša bolečino pri artritisu. Nikakor pa ne pretiravajte z dodatki kisline Omega, saj lahko vašemu psu vznemirjajo želodec.

6. Zaščitite svojega psa pred zajedavci

Bolhe in klopi dražijo kožo vašega psa, zaradi česar se vaš kuža nenehno praska in grize. To lahko poškoduje dlako vašega psa in povzroči težave za njegovo zdravje, zato bi morali svojega psa zaščititi pred temi zajedavci. Obstaja več načinov, kako lahko to storite. Če niste prepričani, kaj je najbolj primerno za vašega kužka, bo najbolje, da se posvetujete z veterinarjem. 

7. Pogovorite se z veterinarjem

Če opazite, da se vaš pes veliko praska, lahko to med drugim pomeni, da ima alergijo. Zato bo najbolje, da se v tem primeru posvetujete z veterinarjem o pravilnem zdravljenju, saj je vsak kuža drugačen. Tako mu veterinar lahko najbolje pomaga. 

Vsak lastnik, ki ima svojega psa rad, si želi, da je le ta zdrav in vesel. Poskrbite, da boste vašemu kužku priskrbeli vrhunsko hrano, vključno z dobrotami, in razmislite o dodajanju nekaterih zeliščnih dodatkov k njegovi prehrani. Poleg tega svojega psa redno krtačite. Zaščitite zdravje vašega psa, zaščitite ga pred zajedavci in se pogovorite s svojim veterinarjem, če imate kakršna koli vprašanja o negi. Tako bo dlaka vašega psa dolgo ostala močna in sijoča.
 

Delite s prijatelji na: