7 pasem psov, primernih za otroke />

10/11/2020

Zanimivo

Psi so lahko odlični prijatelji vaših otrok. Naučijo jih odgovornosti, sočutja in sodelovanja. Preden pa posvojite katerega koli mladička, je vedno dobro raziskati najboljšo pasmo psov za otroke in vaš način življenja. Nekateri psi se bolje znajdejo s starejšimi otroki, drugi pa so nežne, potrpežljive duše, ki so bolj primerne za majhne otroke.

Tokrat vam predstavljamo 7 pasem psov, ki so primerne za družine z otroki.

1. Zlati prinašalec


Zlati prinašalec je samozavesten, pameten, prijazen in zvest pes. Ni niti agresiven niti sramežljiv, je izredno potrpežljiv, zaradi česar se odlično ujame z otroki. Potrebuje veliko gibanja, zato obožuje igro na prostem, kot je lovljenje frizbija, žogice...
Poleg tega, da je zabaven, je zlati prinašalec tudi ljubeč in ubogljiv, kar pomeni, da se bodo vaši otroci takoj zaljubili vanj.

2. Labradorec

Labradorec je ena izmed najbolj priljubljenih pasem psov. Je zelo igriv, potrpežljiv, ljubezniv, zaščitniški in zanesljiv. Prav tako je zelo inteligenten in učljiv. Potrebuje veliko vadbe (obožuje plavanje), zato bodite pripravljeni na vsakodnevne sprehode in ostale aktivnosti, ki jih bo od vas zahteval labradorec. Poskrbite, da bo imel dovolj prostora za tek in igranje.
Je izredno vzdržljiv, ima neverjetno moč, hkrati pa je zelo poslušen in prav zato je ta pasma tako zelo priljubljena.   
Ta prijazen kuža se dobro razume z drugimi živalmi in skoraj z vsemi, ki jih sreča, poleg tega pa njegova kratka dlaka pomeni, da potrebuje le tedensko krtačenje, da ostane čist in zdrav. 

3. Irski seter

Irski seter, znan po svojem rdečem dolgem plašču, je igriv in energičen, rad je v bližini ljudi in je odlična družba za otroke, s katerimi se rad igra. Dejansko je ta pasma tako rada s svojo družino, da sovražijo biti sami, kar pomeni, da se najbolje obnašajo, ko so obkroženi s svojimi najdražjimi. 
Ta pes potrebuje veliko gibanja in je primeren za energične otroke, ki uživajo v igri zunaj.
Če imate doma veliko dvorišče, bo irski seter odlična izbira za vas, saj obožuje igro na prostem, prav tako bo se odlično obnesel pri pozdravljanju novih ljudi, ki pridejo v vaš dom.
Irski seter ima daljšo dlako, zato bo potreboval redno nego in krtačenje, da bo njegova dlaka lepo negovana in sijoča.

4. Vižla

Čeprav ta pasma ni ravno najbolj pogosta izbira, predvsem zaradi potrebe po redni vadbi, je dejansko ena najboljših pasem psov za aktivne in energične družine s starejšimi otroki.
Vižla je živahna a hkrati nežna, zvesta in ljubeča. Je zelo ubogljiva, samozavestna in pametna. Tvori tesne vezi z družinskimi člani in se lahko hitro nauči novih trikov.


5. Novofundlandec

Novofundlandec velja za eno najinteligentnejših pasem na svetu in ti psi imajo preprosto radi otroke in so do njih zelo zaščitniški. Kljub svoji velikosti je zelo nežen, prijazen in potrpežljiv. Tako mlajši kot starejši družinski člani se bodo hitro zaljubili v tega velikega, čudovitega kosmatinca.
Novofundlandec je najbolj primeren za družino z veliko prostora in, čeprav je zanj značilno, da se pretirano slini, ni primerno, da ostane na prostem na dvorišču. Njegov dolgi, svilnati plašč bo od vas zahteval redno nego in vzdrževanje. 
Novofundlandec je tudi odličen plavalec in ga velikokrat vključijo pri reševanju življenj v izrednih razmerah. 

6. Beagle

Zaradi svoje velikosti in umirjenega temperamenta je Beagle odlična izbira za družine z otroki. Beagle nikoli ni preveč utrujen za igro. Če imajo vaši otroci radi igro na prostem, bo ta majhen kuža navdušen nad njimi, saj obožuje igro na prostem, raziskovanje okolice in sprehode.
Je zelo pameten, prijazen in vesel, ki se običajno dobro razume tudi z drugimi hišnimi ljubljenčki (razen malo preganjanja tu in tam). Ker jim kar pogosto izpada dlaka, potrebujejo pogosto krtačenje in kopanje. 

7. Buldog

Če iščete predanega, potrpežljivega mladička, je buldog prava izbira za vas. Ne spada med najbolj energične pse, zato tudi ne mara dolgih in napornih sprehodov. Je ubogljiv, prijazen in zvest pes, ki se dobro razume tudi z drugimi hišnimi ljubljenčki in psi. Primeren je za življenje v veliki hiši ali v majhnem stanovanju.
Potrebuje nekaj dodatne nege pri čiščenju zob. Če ne marate, da v vaši bližini nekdo smrči, potem dobro premislite, če bo buldog vaš novi sostanovalec. Zanj je namreč značilno piskanje in glasno smrčanje.
Gube okoli repa in na obrazu je potrebno čistiti, da se prepreči nabiranje umazanije. Po drugi strani pa njihov plašč potrebuje minimalno nego.


Ne glede na to, katero pasmo boste izbrali, verjamemo, da bo kužek predstavljal nenadomestljiv člen vaše družine. Želimo vam veliko nepozabnih trenutkov!


 

Delite s prijatelji na: