7 pasem primernih za stanovanje />

22/05/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

Če se odločate za nakup psa in živite v stanovanju, je velikost psa zelo pomembna. Veliki psi niso najbolj primerni, če živite v majhnem stanovanju, brez vrta. Ni pa samo velikost tista, ki jo morate upoštevati. Pri izbiri popolnega kužka za vaše stanovanje, je potrebno upoštevati tudi energijo, ki jo ima določena pasma, kako glasen je pes. Pripravili smo 7 pasem, primernih za manjša stanovanja.

1. Bostonski terier

Predvsem zaradi svoje velikosti je ta pasma izredno primerna za manjše stanovanje. Je pa za te kužke značilno, da so zelo živahni, zato bodo nujno potrebovali dnevne sprehode, da bodo srečni in zadovoljni. Če jih boste razgibali in jim ne bo dolgčas, potem so ti kužki lahko čudoviti, nežni in izredno pozorni do vas.

2. Buldog


Buldogi se eni izmed najbolj lenih pasem, kar jih boste spoznali. Prav zaradi tega so popolni psi za stanovanje. Vse, kar potrebujejo, da so srečni, je kratek sprehod. Večinoma časa samo poležavajo in zraven smrčijo. So izredno nežni kužki.

3. Kavalir kralja Karla oz. Karlov kavalir

Ti psi se zelo radi cartajo. Zelo radi bodo ležali v vašem naročju, vi pa ga boste morali božati po trebuščku. Se zelo navežejo na svojega lastnika, zato so majhna stanovanja toliko bolj primerna zanj. Največja težava pri tej pasmi je vzgoja. Ne spadajo med najbolj učeče in vzorne pse. Če jim zagotovite dovolj gibanja v naravi in pozitivne energije iz vaše strani, bodo zelo hitro postali vaš najboljši zaupanja vreden prijatelj. 

4. Čivava

Ena izmed manjših pasem, izredno primerna za majhna stanovanja. Potrebujejo zelo malo treninga in vzgoje, najbolj zadovoljni so, če so lahko v bližini svojega lastnika. Zanje je značilno, da so lahko nezaupljivi do tujcev.


5. Francoski buldog

Francoski buldogi so bili prvotno vzrejeni v Angliji kot miniaturni buldogi. Prav zaradi svoje velikosti in majhnih potreb po aktivnostih so postali primerni kužki za stanovanja. Zelo radi se igrajo in hrepenijo po človekovem kontaktu, dotiku. So tudi dobri psi čuvaji, zelo redko lajajo brez razloga. 

6. Maltežan

Maltežani so že okrog 2000 let izredno cenjeni psi spremljevalci. Ne puščajo dlake, zato je ta pasma primerna za majhna stanovanja. So izredno ljubeči kužku, ne marajo biti ločeni od svojega lastnika. Zato so najprimernejši za tiste ljudi, ki so doma. 

7. Yorkshirski terier


Običajno znani tudi kot Yorki, so izredno ljubeči kužki, primerna za stanovanja. So majhni in jih je mogoče zlahka vzgojiti. Največji izziv, ki vam ga bodo dali, je njihova nezaupljivost do tujcev, lahko pa se temu izognete z dobrim treningom in zgodnjo socializacijo.  

Potrebno je vedeti, da je vsak kuža drugačen. Medtem ko ima vsaka pasma določene splošne značilnosti, bodo se tu pa tam pojavile kakšne razlike. Prepričajte se, da boste izbrali hišnega ljubljenčka, ki bo ustrezal vašemu domu, življenjskemu slogu in vaši osebnosti. 
 

Delite s prijatelji na: