7 pasem, ki so primerne za starejše />

01/09/2020

Zanimivo

Če ste starejši in bi radi imeli psa, niso pomembna zgolj vaša leta, ki jih morate upoštevati. Na odločitev, če imeti psa in katero pasmo izbrati, vpliva tudi vaše zdravje in vaš življenjski slog. Ključno je najti vrsto psa, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu in sposobnostim, ne glede na vašo starost. Pomembno je tudi, da lahko izpolnite vse potrebe vašega psa, kot so vadba, nega in zdravstvena nega.

V nadaljevanju je le nekaj primerov odličnih pasem psov za starejše. Te pasme psov imajo ponavadi zmerno raven energije in so manjše velikosti. Odkrijte nekaj najboljših psov, s katerimi lahko preživite svoja zlata leta.

1. Kodrasti bišon


Puhast mali kodrasti bišon je vesel in ljubeč pes, ki je odličen spremljevalec. S povprečno težo od približno 3 do 5 kilogramov je ta majhna pasma idealna za večino ljudi. Enostavno jih je trenirati. Potrebuje pa kar nekaj nege za njegovo sijočo belo dlako. Številni lastniki bišonov se vsak mesec ali dva odločijo, da psa odpeljejo k profesionalnemu frizerju. Zmerna vsakodnevna vadba je običajno dovolj, da bišon ostane zdrav in srečen, dokler ima vas, ki se boste ukvarjali z njim.

2. Cavalier King Charles Spaniel (Kavalir kralja Karla)


Kavalir kralja Karla je ljubki mladiček, podoben španjelu, ki je izredno prisrčen in prilagodljiv. To je majhen pes, ki je najsrečnejši, ko je lahko v neposredni bližini svojega lastnika. Ta pasma običajno tehta približno 6 do 8 kilogramov. Potrebuje redno krtačenje dlake, čiščenje ušes in morda občasen obisk frizerja. Na splošno velja, da so kavalirji priljubljeni med tistimi, ki imajo radi majhne, prijetne spremljevalce. So zelo primerni za stanovanje.

3. Francoski buldog


Skoraj nemogoče je biti žalosten, če imaš v bližini francoskega buldoga. Spadajo med najbolj vesele in zabavne pasme. Je družaben, prikupen in bistroumen spremljevalec. Povprečna teža tega kužka je 6 do 12 kilogramov. So zelo vodljivi psi. Čeprav imajo veliko energije, ponavadi niso najbolj vzdržljivi. Zato je zmerna vsakodnevna vadba običajno ravno pravšnja zanj. Njegove potrebe po negi so dokaj minimalne.

4. Maltežan


Maltežan je ravno tako ljubki majhen beli kuža. Najbolj uživa v naročju lastnika in v kratkih dnevnih sprehodih. Potrebe po negi so podobne kot pri bišonu. Obvezno je vsakodnevno krtačenje. Dokaj enostavno ga je trenirati. Kljub svoji velikosti in teži od 3 do 4 kg, je zelo zaščitniški in pogumen pes. Lahko ga celo nosite naokoli v torbi.

5. Pembroke Welsh Corgi (Valižanski ovčar)


Če želite majhnega do srednje velikega psa, ki je odličen spremljevalec, je valižanski ovčar prava izbira za vas. Tehta nekje od 9 do 12 kg. So poslušni, prijazni in zelo zvesti kužki. Obvezni so vsakodnevni sprehodi in dodatne aktivnosti, saj imajo ti kužki ogromno energije. 

6. Pomeranec


Obožujete majhne kužke? Potem je pomeranec odlična izbira za vas. Tehta le od 2 do 3 kg, lahko ga nosite kar v torbi. Je živahen, ljubeč in samozavesten majhen kuža. Najraje bo v vašem naročju. Obožuje tudi igro z igračami. Priporoča se tedensko česanje njegove dlake, zato tudi nega ni tako zahtevna. 

7. Shih Tzu - Šicu


Shih Tzu - šicu je še en priljubljen majhen pes, ki je zelo živahen, simpatičen in igriv. Tehta nekje od 4,5 do 8 kg. Obožuje crkljanje in sedenje v lastnikovem naročju. Potrebuje vsakodnevne sprehode in redno dnevno krtačenje. Spada med zelo inteligentne pse. 

Ne glede na to, katera pasma bo vaš zvesti spremljevalec, verjamemo, da vam bo prav vsak trenutek, ki ga boste preživeli skupaj, v veselje in boste skupaj ustvarjali nepozabne spomine.

Delite s prijatelji na: