7 najmanjših pasem psov />

30/09/2020

Zanimivo

Majhni po velikosti, ampak veliki po osebnosti! Ti majhni kužki običajno tehtajo le nekaj kilogramov. Obožujejo crkljanje in brez težav ga lahko nesete v naročju. Kateri so ti majhni kužki, ki izgledajo kot plišasti medvedki? Odkrijte jih v nadaljevanju.

1. Opičji pinč (Affenpinscher)


Opičji pinč je zabaven, nagajiv, navihan in samozavesten majhen kuža. Spada med najstarejše pasme. Je izredno spreten in okreten kuža. Kljub svoji velikosti vas bo branil pred še tako velikim psom.

2. Bruseljski grifon


Bruseljski grifon je ljubek, majhen kuža, ki ga krasi prikupna brada. So inteligentni, živahni in ljubeči kužki. Z njegovo prisrčno in simpatično osebnostjo se bo razumel tudi z drugimi živalmi. Primeren je za vse starosti otrok. 

3. Kavalir kralja Karla (Cavalier King Charles Spaniel)


Ta majhen kuža je izredno prisrčen. Je nežen, energičen, predan kuža, ki pa je kljub svoji majhnosti izredno pogumen. Z lahkoto se prilagodi vsaki življenjski situaciji in je prijazen ter enostaven za treniranje.

4. Čivava


Čivave, tako dolgodlake kot kratkodlake, so drobni psi z veliko osebnostjo. Zanje je značilno, da imajo samosvoj karakter, kar pomeni, da so bolj individualni kužki. Obožujejo crkljanje, zato bodo zelo hitro skočili v vaše naročje in z vami uživali na kavču.

5. Japonski španjel


Japonski španjel je odličen majhen štirinožni spremljevalec. Je živahen, nežen, igriv in zelo zvest svoji družini. So zelo hitro učljivi kužki, ki se hitro privadijo na red in čistočo. Brez težav se razume tudi z drugimi živalmi. Prav tako obožuje igro z otroki.

6. Maltežan


Maltežani spadajo med najprijaznejše pse. Kljub svoji velikosti je to kuža z karakterjem, ki premore ogromno energije. Zelo hitro se naveže na svojega lastnika. Zelo hitro vas bo opozoril na prihod tujca, saj bo pričel glasno lajati. Za njih pravijo, da so to veliki psi, ki so ujeti v majhnem telesu.

7. Kontinentalni pritlikavi španjel/Metuljček (Papillon)


Metuljček je majhen, prijazen, igriv in poln življenja. Kljub svoji majhnosti so neustrašni kužki.  Papillon v francoščini pomeni "metulj", pasma pa je znana po pokončnih, resastih ušesih, podobnim metuljem. So odlični čuvaji, ki vas bodo na vsako nevarnost pravočasno opozorili. 


Katera izmed teh najmanjših pasem vam je najbolj pisana na kožo? Morda že imate ljubljenčka doma? Ne glede na to, katero pasmo imate, majhno ali veliko, zagotovo vam vaš ljubljenček vsak dan znova dokazuje, da premore veliko srce in ljubezni do vas. 
 

Delite s prijatelji na: