7 najbolj nevarnih pasem />

18/12/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Obstajajo določene pasme psov, ki še posebej kažejo agresijo in nevarnost. Te pasme morajo biti posebej trenirane in socializirane, le tako lahko živijo srečno in v družinskem okolju.

7. NEMŠKA DOGA

Nemška doga je velikan, ki zna biti zelo nežen, če ima pravilno vzgojo, saj spada v skupino zelo čustvenih in občutljivih psov. S pravilno vzgojo in treningi je potrebno začeti še pri čisto majhnem kužku, kajti, če vzgoja ni pravilna, je lahko ta pes zelo nevaren in agresiven. Glede na njihovo težo in velikost so lahko zelo nevarni in lahko naredijo izredno veliko škodo.

6. ALJAŠKI MALAMUT

So zelo živahni psi in, če ta energija ni izkoriščena v pozitivnem smislu, se lahko spremenijo v zelo agresivne pse. Imajo izrazit nagon za lovljenje. So delovni psi. Zelo pomemben faktor je tudi ta, da se zelo počasi učijo, kar zahteva veliko potrpežljivosti pri samem treningu.

5.SIBIRSKI HASKI

Sibirski haski je tako kot aljaški malamut deloven pes. In to je en izmed razlogov, da niso preveč družabni psi. Ampak, s pravim pristopom in primernim treningom, lahko postanejo bolj prijazni, družabni in umirjeni. Slaba socializacija in pomanjkanje treninga jih bo spremenila v agresivne in nevarne pse. 

4. DOBERMAN

Doberman je zelo inteligenten, močan in občutljiv na zvok. Zelo hitro zazna nevarnost in temu primerno tudi reagira. Po značaju so zelo agresivni posebej v bližini neznancev. Tudi njihova velikost igra pomembno vlogo pri občutku nevarnosti, ki ga dajejo. Ob neprimernem treningu in vzgoji, lahko postanejo precej nevarni.

3. NEMŠKI OVČAR

Nemški ovčar je znan po svoji hitrosti. Ko mu preti nevarnost, je lahko zelo nevaren. Njihov agresiven temperament je lahko obvladljiv s primerno vzgojo in treningom. Če boste pravilno ravnali z njim, boste dobili zelo zvestega in ljubečega ljubljenčka. 

2. ROTVAJLER

Rotvajler je ena izmed pasem z najslabšim značajem. Niso najbolj primerni družinski psi, še posebej ne takrat, ko je lastnik amater na področju vzgoje psov. Rotvajlerje je potrebno nenehno trenirati in vzgajati, da se izognemo nevarnosti.

1. PITBUL

Pitbul so psi bojevniki. Ko vidi svoj plen, bo nemudoma napadel. Imajo izredno močno čeljust, značilni so po tem, da svojega plena nikakor ne izpustijo. Zato sta njihova vzgoja in trening potrebna že pri mladičkih, da se izognemo vsem neprijetnostim in nevarnostim, ki jih pitbul prinaša.

Ne glede na to, katero pasmo imate, s pravo vzgojo in treningom je možno prav vsako spremeniti v ljubečega in zvestega psa. 


 

Delite s prijatelji na: