5 znakov, da vaš kužek potrebuje več ljubezni />

31/05/2017

Zdravje

V današnjem času se je poleg vsakodnevnih obveznosti skoraj nemogoče posvetiti vsaki stvari 100%. V svetu, ki drvi mimo nas s svetlobno hitrostjo, pogostokrat najbolj trpijo naši štirinožni prijatelji. Znano je, da ljubljenčki čutijo našo stisko, skrbi in napetosti na sebi.  In kako ugotoviti, če je to res? Preverite v nadaljevanju, ali je morda vaš kužek zapostavljen.

1.    Spi več kot običajno

Kužki spijo veliko več kot ljudje in to je povsem zdravo, vendar če kužek nenadoma raje drema kot počne dejavnosti, ki jih je prej imel rad, je to razlog za skrb. Pomanjkanje telesne in duševne stimulacije lahko vodi v tesnobo in destruktivno vedenje, zato je potrebno to stvar vzeti resno.  Poskusite vsak dan z daljšim sprehodom ali z živahno igro, tako se bo kužek imel česa veseliti. 

2.    Pridobivanje telesne teže

Hrana vsekakor ni nadomestilo za ljubezen in pozornost. Nekateri lastniki mislijo, da se bodo z dodatnimi dobrotami oddolžili kužku za zanemarjanje njegovih potreb. Vendar temu ni tako. Če vas mika, da bi kužku namesto vašega časa ali ljubeznivih besed namenili kaloričen prigrizek, si raje premislite in mu namesto tega raje ponudite nekaj »sladkih« besed. 

3.    Slab apetit

Nenadna sprememba apetita vsekakor opravičuje obisk veterinarja za izključitev resnejših zdravstvenih težav. Če ni zdravstvenih razlogov za spremembo, je to lahko znak, da je vaš kužek depresiven ali zanemarjen. Kužki se zanašajo na svoje rutine, da se počutijo varno, zato je najbolje, da jih hranite po določenem urniku. 

4.    Predolgi kremplji

Obrezovanje kužkovih krempljev mora biti del osnovne nege, saj so predolgi kremplji znak zanemarjanja. Če so predolgi, je zadnji čas, da se jih skrajša.

5.    Depresija

Znaki, kot so pomanjkanje zanimanja za hrano ali igrače, obsesivno vedenje in destruktivnost, so lahko signal, da vaš kužek trpi zaradi neke hude čustvene stiske. Brez svojih najljubših ljudi je lahko pasji svet žalosten in prazen.

Kužki so popolnoma odvisni od nas, saj smo njihovi kuharji, hišniki, trenerji, mentorji in najboljši prijatelji. Ne glede na to, ali smo pod stresom, žalostni ali pač nimamo volje za njih, se potrudimo in jim vrnimo vso to ljubezen in naklonjenost, ki jo oni dajejo nam.

Delite s prijatelji na: