5 prijaznih in zaščitniških pasem />

26/03/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

Ne kličemo jih brez razloga človekov najboljši prijatelj - dober pes vam bo nudil brezpogojno ljubezen. Ob tem bo zmeraj pazil na vas, ne glede na to, kdo vam bo hotel škoditi. Te pasme kužkov so prav tako primerni hišni ljubljenčki, ne samo zato, ker vas bodo zaščitili, ampak tudi zato, ker so zelo radi v vaši družbi, se radi cartajo in še posebej se radi igrajo z vami.

Psi čuvaji so zaradi svoje lojalnosti do lastnikov lahko zelo zaščitniški. Ni nujno, da je pes čuvaj velik, da bi bil pravi čuvaj. Tudi srednje veliki in majhni psi so lahko zelo dobri čuvaji, če jih seveda pravilno treniramo in vzgojimo. Vsi kužki, ne glede na svojo velikost, potrebujejo primeren trening in vzgojo, da vedo, kdo je tisti, ki je glaven, seveda vi, in kaj dejansko predstavlja nevarnost za vas. Pri tem mislimo na to, da vaš kužek zna ločiti v primeru, da vas obišče prijatelj in vas objame, da to ne predstavlja nevarnosti za vas. 

1 - Akita Inu

Akita Inu je velik pes, ki izvira iz Japonske. Najbolj je prepoznaven po svoji medvedji glavi. Psi so malenkost bolj zadržani, medtem ko so psice zelo zveste in prijazne do svojih lastnikov. So zelo priljubljeni psi čuvaji. Potrebujejo zelo odločnega lastnika, ki bo vztrajen, saj so ti psi značilni po svoji močni volji, ki jo poskušajo uveljavljati. Če ga boste pravilno vzgojili, boste dobili odličnega družinskega psa in odličnega čuvaja.

2 - Nemški ovčar

Nemški ovčarji so po naravi zelo dobri psi čuvaji. So zelo inteligentni psi, ki so nekoč bili zadolženi za pašo, bili so psi sledniki, med vojno pa so prenašali sporočila. Se zelo radi cartajo. Če bo nemški ovčar ležal pred vrati vaše hiše, vam ni potrebno skrbeti, da bi kakšen nepridiprav prišel mimo njega. 

3 - Doberman

Dobermani so znani kot najboljši psi čuvaji. So veliki, prijazni psi in, tako kot nemški ovčarji, zelo prijazni psi. Je pa vredno omeniti, da dobermani včasih postanejo enočlanski psi, kar pomeni, da se zelo navežejo na samo enega družinskega člana, če pa rastejo in so vzgojeni z otroki, pa bodo postali tudi do njih zelo zaščitniški.


4 - Veliki šnavcer

Veliki šnavcerji so ljubeči, prijazni, živahni, izredno inteligentni psi. So zelo priljubljeni družinski psi. Zahtevajo stalno pozornost, ljubezen in skrb. Z lastnikom stkejo posebno vez in so izredno zaščitniški do njega. Radi so v družbi otrok, posebej jih priporočajo za družine z že malenkost starejšimi otroki. Veliki šnavcerji so odlični čuvaji, saj so zelo teritorialni in zelo pozorni na tujce. 

5 - Staffordshire bulterier

Staffies, kot jih pogosto imenujejo, velikokrat zamenjamo za pitbulle. Ti psi so, kljub še zmeraj svojemu slabemu ugledu, zelo pogumni, poslušni, prijazni, neustrašni in radovedni. S socializacijo morate začeti že pri mladiču. So odlični čuvaji, ki svoje družine ne bodo izpustili izpred oči. Neizmerno uživajo v družbi svojih lastnikov. 

Spada tudi vaš kuža v katero izmed navedenih pasem? Napišite nam, veseli bomo vašega odgovora.
Sicer pa, ne glede na to, katero pasmo imate, verjamemo, da ste z vašim pasjim prijateljem neločljivi in skupaj preživite veliko dogodivščin. 

Delite s prijatelji na: