5 najboljših pasem psov, ki so primerne za življenje na prostem />

Psi so že stoletja najboljši človekov prijatelj, so najbolj naklonjeni hišni ljubljenčki in zvesti spremljevalci, ki obogatijo življenje in potrebe lastnika. Vendar pa vse pasme psov ne morejo zdržati določenih okolij. Če ste aktivna oseba, ki išče psa, ki bo primeren za aktivnosti, ki bo vaš avanturistični partner v zločinu, potem morate obvezno kupiti pasmo, ki uživa na prostem.  Pasme psov, ki so odlične za bivanje na prostem, so tiste, ki zmorejo biti zunaj v katerem koli podnebju. 

V nadaljevanju je seznam 5 pasem, ki so primerne za življenje na prostem. 


1. Avstralski ovčar

Avstralski ovčar je srednje velik pes, ki je poln energije, inteligenten in ima rad pustolovščine. Ima debel dvojni krzneni plašč, ki je odporen na vremenske vplive, zato lahko prenese večino vremenskih razmer. Prvotno je bil avstralski ovčar vzrejen kot pastirski in gojitveni pes, kar pomeni, da so radi na prostem in potrebujejo veliko aktivnosti. Če ste ljubitelj narave, je avstralski ovčar primerna pasma za vas. Z njim boste dobili novega pohodniškega prijatelja. 


2. Sibirski haski

Zahvaljujoč njegovemu karakterju je sibirski haski odlična pasma psov, če želite psa, ki je rad na prostem. Imajo neverjetno sposobnost, da lahko živijo v katerem koli podnebju, zlasti v hladnem zimskem vremenu, zaradi gostih krznenih plaščev. Haski nadzoruje svojo telesno temperaturo, zato se prilagodi tudi toplejšemu vremenu. Radi raziskujejo svojo okolico, zato so najbolj veseli, če imajo svoje veliko dvorišče, kjer imajo ogromno prostora za gibanje in igranje.


3. Labradorec 

Labradorec je ena najbolj priljubljenih pasem psov, je super hišni ljubljenček, ki ima odličen temperament in je zelo prilagodljiv. Laboratorec se dobro počuti tako v vročem kot v hladnem podnebju. So energični, ljubeči in igrivi, zaradi česar so odlični za življenje na prostem. Ne le, da so labradorci videti simpatični in ljubeči, so tudi zelo družabni psi, zato bodo zmeraj v vaši bližini. Potrebujejo veliko pozornosti in veliko gibanja.

4. Nemški ovčar

Nemški ovčarji so znani po tem, da so zaupljivi, pogumni, zvesti in izredno inteligentni psi. So zelo vsestranski, enostavni za treniranje in tudi odlični psi čuvaji. Imajo dvoslojni plašč, ki je na zunanji strani gost in debel, ki jim omogoča, da se prilagodijo vsem vremenskim spremembam. Nemški ovčar se rad uči, igra in dela. Tako telesna kot psihična vsakodnevna vadba je za to pasmo nujna.


5. Rotvajler

V nasprotju s splošnim prepričanjem in mogočnim izgledom je rotvajler po naravi pravzaprav zelo nežna pasma ter je tudi zelo zvest in pozoren. Prvotno je bil vzrejen kot pastirski pes. Ima debel podplašč, ki mu pomaga ohranjati toploto pozimi, poleti pa se ta plašč tanjša, kar mu omogoča, da se v vročini ohladi. So odlična pasma, ki je rada na prostem. Ljubijo ljudi in zato želijo biti zmeraj v vaši bližini.

Ne glede na to, katero pasmo psa boste izbrali, ne pozabite na kakovostno prehrano, pri čemer je Dino premium hrana lahko zagotovo zvest spremljevalec vašega ljubljenčka.

Delite s prijatelji na: