10 pasem psov, ki najmanj lajajo />

29/05/2020

Zanimivo

 

Si želite v svoj dom pripeljati novega štirinožnega prijatelja, ki ne laja preveč? Prepričani smo, da boste našli pravega kužka za vas. Za vas smo pripravili seznam 10 pasem psov, ki so znani po tem, da najmanj lajajo.


1. Angleški buldog


Buldogi so verjetno najbolj poznani po tem, da jih velikokrat uporabljajo kot maskote za športne ekipe. Toda, ali ste vedeli, da je njihova zgodovina povezana z enim drugim športom iz Anglije iz 13. stoletja? Prvotno so jih namreč vzgajali kot vabo za bike. Kljub svojemu zastrašujočemu videzu, spadajo med nežnejše kužke. Medtem ko ti luštni mišični kužki morda ne lajajo veliko, prinesejo s seboj veliko drugih zvokov, kot je zelo glasno smrčanje.


2. Rodezijski grebenar


Rodezijski grebenar spada med zveste in pozorne pse, ki so veliki zaščitniki svojih ljubljenih. Zaradi svoje močne volje in neodvisnosti potrebujejo lastnika s trdno voljo in vztrajnostjo. Ti močni psi so popolni hišni ljubljenčki, ki so znani po tem, da ne lajajo veliko.


3. Novofundlandec


Novofundlandci so simpatični, potrpežljivi in predani psi z bogato zgodovino trdega dela in predanosti človeku. Ime so dobili po kanadskem otoku, kjer so bili prvotno vzrejeni in se je lokalni ribič zanesel na njih zaradi nevarnih reševanj na vodi. Ti nežni psi redko lajajo, razen če je to nujno!


4. Cavalier King Charles španjel


Cavalier King Charles španjel izvira iz Velike Britanije, kjer je bil spremljevalec kraljeve družine in plemstva. Španjeli so ljubeči, inteligentni in potrpežljivi kužki, vedno pripravljeni na zabavo v parku ali “cartanje” na kavču. Lajajo samo, ko jim ne namenite dovolj pozornosti.


5. Veliki angleški hrt


Hrti so najhitrejša pasma psov na svetu, njihova zgodovina pa sega že v čas egiptovskih faraonov pred približno 5000 leti. So ljubki, nežni, ljubeči, prilagodljivi, zvesti in inteligentni psi. Kljub svoji velikosti spadajo med izredno tihe pse, ki se zelo redko oglasijo.


6. Nemška doga


Nemška doga je prastara pasma, ki izvira iz Nemčije. So izredno ljubeznivi in nežni psi, kljub svoji velikosti. Zanje je značilno, da malo lajajo in zelo redko kažejo kakršnekoli znake agresije, še takrat samo do tujcev. Spadajo med izredno tihe pasme psov.


7. Shar pei (Šarpej)


Shar-Pei izvira iz Kitajske in je močan, goreče zvest in neverjetno naguban ljubezniv kuža. So izredno pozorni, dejavni, živahni in čisti psi, ki obožujejo družinsko življenje. Zelo redko bodo spustili kakšen zvok, razen če bodo zaznali, da je njegova družina v nevarnosti. Takrat bodo na grožnjo opozorili z laježem.


8. Japonski španjel


Japonski španjel spada med živahne, ljubeče, odzivne, zvedave, nežne in igrive pse, ki so izredno zvesti svoji družini. Skorajda ne lajajo, se pa zelo ljubko oglašajo - značilno za to pasmo.


9. Mops


Mopsi so živahni, občasno tudi predrzni, kljubovalni in svojeglavi. Do svoje družine so zelo ljubeznivi. Lajajo zelo redko, kadar pa že, je to lajanje zelo tiho, saj oblika njegovega gobčka zaduši zvok.


10. Basenji


Basenji ali pes iz Konga je edinstvena pasma, ki je pozorna, ljubeča, energična in hkrati radovedna. Uživa v igri in je dober ljubljenček ob pravilni vzgoji. Predvsem v bližini tujcev je zelo zadržan. Znan so po tem, da sploh ne laja. Vendar pa to ne pomeni, da se sploh ne oglaša, presenečeni boste, koliko različnih zvokov lahko naredi.
Ste morda tudi vi navdušeni nad katero izmed pasem, ki je znana po tem, da zelo redko laja? Verjamemo, da se boste spoprijateljili z vašim kužkom v vsakem primeru, ne glede na to, ali se oglaša manj ali veliko.

Delite s prijatelji na: