10 najboljših pasem za otroke />

11/12/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Nekateri psi imajo radi otroke, ti psi ne bodo samo vaši hišni ljubljenčki - postali bodo otrokovi zaupniki in najboljši prijatelji. Če imate otroke oziroma jih načrtujete, potem so te pasme psov prava izbira za vas. 

1. BOXER
Ena najbolj značilnih lastnosti boxerjev je njihova ljubezen do otrok. So zelo radi v družbi ljudi. So zelo energični in ljubki, potrebujejo veliko vadbe, zelo radi se igrajo.


2. MASTIFF
Ta dober velikan nemudoma stke vez z družino in je zelo rad v njihovi bližini. Je zelo nežen z otroki, zato je tako priljubljen ljubljenček v družinah z otroki. Ko čuti, da so njegovi lastniki ogroženi, jih bo nemudoma obvaroval, tako da bo vsiljivca podrl na tla in ležal na njem, dokler ne bo prišla pomoč.


3. STARI ANGLEŠKI OVČAR

Ta pes je ljubek in pozoren, kljub temu, da včasih pride do izraza njegov čredni nagon, saj je pastirski pes. Lahko bi ga opisali tudi kot atletskega psa, napolnjenega s cirkuško energijo.

4. LABRADOREC

Še ena zelo popularna pasma psov je labradorec. Ta pasma je značilna po razigranosti, uživajo v igranju s svojimi družinskimi člani. Zelo radi plavajo in se igrajo v vodi ali na kopnem. Starši se zelo radi odločajo za to pasmo, saj njihove otroke hitreje privabijo v naravo, kjer se igrajo z njimi.


5. DALMATINEC

Če ste družina, ki se rada zabava in je igrive narave, potem je labradorec prava izbira za vas. Ti psi se zelo radi igrajo, z otroki lahko tekajo ves dan, zvečer pa se zelo radi cartajo. Če imate v družini še konja, potem je to odlična kombinacija. Dalmatinci so znani po tem, da obožujejo konje.

6. BORDOJSKA DOGA

Ti psi so sicer značilni po tem, da se zelo radi slinijo. Če ste med tistimi, ki vas to ne moti, je definitivno ta pasma prava za vas. So zelo mirnega značaja in so zvesti svojim lastnikom, ki jim neprestano izkazujejo svojo ljubezen. So zelo nežni z otroki in hkrati zelo zaščitniški do svoje družine.


7. ZLATI PRINAŠALEC

Aktivni, živahni in prijazni je samo nekaj besed, ki opisuje to pasmo psov. Je ena izmed najbolj priljubljenih pasem v Združenih državah Amerike. Zlati prinašalci so zelo inteligentni, željni igre in tekanja z otroci. 


8. AMERIŠKI STAFFORDSHIRSKI TERIER

Zelo zvesti psi, za njih ne obstaja bolj čudovita stvar, kot biti del družine. V začetku 20 stoletja so bili staffordshirski terierji številka ena v ZDA.


9. NOVOFUNDLANDEC

Ne pustite, da vas njihova velikost prestraši. So zelo nežni in čudoviti družinski psi. Najraje pozimi vlečejo otroke s sanmi po snegu.


10. MEŠANČKI

Ne pozabite na mešančke. Zelo veliko ljudi zadnje čase izbere svojega ljubljenčka - mešančka kar v zavetišču. Ti psi so zelo ljubeči in hkrati zelo hvaležni. Mešančki srednje do velike rasti so odlična izbira za družine z otroki.
 


Vir
 

Delite s prijatelji na: