10 načinov, kako preživeti prosti čas z vašim kužkom />

28/12/2018

Zanimivo, Nasveti, Novice

Današnji ritem življenja je neverjetno hiter. Vedno manj imamo časa za pomembne stvari, med katere vsekakor spada tudi kakovostno preživet čas z našim hišnim ljubljenčkom, se odpraviti na sprehod ali se preprosto crkljati na kavču. 

Kot kažejo raziskave, v povprečju preživite nekaj več kot 40 minut na dan z vašim kužkom. Predvidevamo pa, da bi si želeli preživeti več koristnega časa z vašo kosmato kepico. 

Na žalost dnevu ne moremo dodati še več ur. Lahko pa izkoristite nekaj nasvetov, ki vam jih bomo podali v nadaljevanju, kako še bolj kreativno izkoristiti čas z vašim psom.

1.TRENIRAJTE Z VAŠIM PSOM

Namesto da greste v telovadnico ali v fitnes, raje pojdite na sprehod z vašim psom. Pojdite z njim v hribe, peljite ga v park, tekajte z njim. Lahko ga vključite pri vožnji z kolesom. S tem bosta pridobila oba. Vi se boste razmigali, vaš pes pa bo preživel kvaliteten čas z vami. 

2.VZEMITE SI PROSTI DAN, SE SPROSTITE IN ZABAVAJTE

Se vam zdi, da nimate več kontrole nad vašim življenjem? Vzemite si prost dan. Popolnoma sprostite vaš koledar in preživite dan z vašim kužkom. Pojdite v park, na sprehod ali preprosto uživajte doma na kavču. Med vsemi obveznosti, ki jih imamo danes (od službe, družine, opravkov), si vsake toliko moramo vzeti čas za sebe in se tu pa tam malo pozabavati. Pri tem vključite tudi vašega ljubljenčka. 

3. POGOVARJAJTE SE Z VAŠIM KUŽKOM

Med pripravo kosila, večerje, med čiščenjem stanovanja. Mogoče ne boste imeli njihove pozornosti, ampak s tem jim boste pokazali, da vam je mar.


4. VZEMITE JIH ZRAVEN, KO GRESTE PO OPRAVKIH

Zakaj bi ga pustili samega doma? Vzemite vašega kužka zraven, ko greste po opravkih. Seveda morate vedeti, kam ga lahko peljete in kje je dobrodošel. Ne puščajte ga v avtu, medtem ko greste vi v trgovino. Poleti je v avtu prevroče, pozimi pa premrzlo. Če tam, kamor greste, psi niso dobrodošli, je bolje, da ga pustite kar doma.

5. VKLJUČITE JIH PRI ZUNANJIH OPRAVILIH

Če živite v hiši, potem imate sigurno ogromno dela z urejanjem okolice, košnjo trave, urejanjem vrta. V vse to lahko vključite vašega kosmatinca. Delo bo lažje in zabavneje, če bo ob vas vaš ljubljenček. Kužek pa vam bo hvaležen, ker bo lahko v vaši bližini. 

6. RAZVAJAJTE SE NA KAVČU

Ste tudi vi med tistimi, ki jim včasih paše samo sedeti na kavču pred televizijo ali brati knjigo? Če ste, potem pokličite vašega kužka naj se vam pridruži na kavču. Pocartajte se z njim, božajte ga. Ne boste verjeli, kako vam bo hvaležen.

7. PELJITE PSA NA ZUNANJE DOGODKE, NA KAVO

Greste na nogometno tekmo gledat nečaka? Vzemite vašega kužka zraven. Ne pozabite zraven vzeti povodca, vrečke za iztrebke ter vodo, da vaš kužek ne bo dehidriral. Tudi, ko greste na kavo s prijateljico, prijateljem, še posebej v toplejših dneh, vzemite vašega kosmatinčka zraven. Veliko restavracij in barov dovoli, da pripeljete vaše kužke. 

8. VKLJUČITE DRUGE DRUŽINSKE ČLANE

Se tudi vam kdaj zgodi, da enostavno pride dan, ko nimate niti minute časa za vašega kužka? Vključite vaše družinske člane ali prijatelje, ki kužka poznajo in seveda on njih. Z veseljem bodo poskrbeli za njega, ga peljali na sprehod, ga nahranili. Tako boste zadovoljni vi in vaš hišni ljubljenček.

9. ODLOŽITE TELEFON IN RAČUNALNIK

Porabite ogromno časa za brskanje po internetu? Ves ta čas bi lahko namenili vašemu kužku. Zamislite si, koliko časa porabimo za internet in koliko tega časa bi lahko izkoristili veliko bolj produktivno. Poskusite se vsaj 15 minut na dan odtrgati od interneta in ta čas namenite vašemu kužku. Prepričani smo, da vas bo vaš kužek nagradil za vaš čas. 

10. POJDITE NA POČITNICE S PSOM

Si želite oddiha, pa ne bi radi vašega kužka pustili doma? Enostavno, vzemite ga zraven. Tudi, če gre samo za enodnevni izlet, naj pohajkuje z vami po hribih, vzemite ga zraven v restavracijo. Danes imamo ogromno restavracij, kjer so naši hišni ljubljenčki dobrodošli. Res nimate izgovora, da ga ne bi vzeli zraven.

Upamo, da so vam ti nasveti v pomoč, veseli pa bomo tudi vaših predlogov, kaj vse počnete skupaj z vašimi ljubljenčki. Torej, kako boste preživeli naslednje proste trenutke z vašim kužkom?
 

Delite s prijatelji na: