Predstavitev pasme: Bostonski terier  />

09/09/2020

Izdelki, Zanimivo

Bostonski terier je živahen, majhen hišni ljubljenček, ki ga prepoznate po značilnem belo črnem “ogrinjalu”, športnem, a kompaktnem telesu in prijaznem siju v njegovih velikih, okroglih očeh. Njegove brezhibne manire so si prislužile vzdevek "ameriški gospod."

Kakšen je njegov karakter? 

Če iščete kužka, ki bo ljubeč, zabaven, zvest, ki bo oboževal življenje, potem je bostonski terier pravi za vas. Čeprav znajo včasih biti malo trmasti, so izredno inteligentni in učljivi. Ker obožujejo družbo, bo vaš nenehni spremljevalec, brez katerega ne boste naredili niti koraka. Obožujejo igro, zato boste z njim vedno v akciji. Imajo pa dve slabosti, in sicer zelo smrčijo in velikokrat spuščajo vetrove. 

Kako jih vzgajati?


Tako kot vsi kužki, tudi bostonski terierji potrebujejo osnovno vzgojo. Z njim bo učenje zelo zabavno, saj niso zahtevni kužki. Obvezno pri vzgoji bodite nežni, odločni in predvsem potrpežljivi, saj so to zelo nežni psi. Potrebujejo dnevno gibanje, saj spadajo med aktivne pasme psov. Kot smo že omenili obožujejo igro, zato bo nad kakšno igro z žogo izredno navdušen. 

Ujemanje z otroki in drugimi živalmi

Ker spadajo med zelo nežne kužke, so primerni za družine z otroki, saj jih obožujejo. Ker so zelo igrivi, bodo otroci super družba za njih. Če imate zelo majhne otroke, bodite pazljivi, saj ga lahko zaradi njegove majhnosti poškodujejo. Če doma nimate kakšnega hrčka ali morskega prašička, ne rabite skrbeti, saj se z vsemi ostalimi živalmi odlično razume. 

Zdravstvene težave

Nagnjeni so k kar nekaj zdravstvenim težavam. Med drugim so zanje značilne srčne težave, težave z dihanjem, poškodbe oči… Pazljivi bodite tudi poleti, saj ne prenašajo najbolje ekstremnih vremenskih razmer. So psi, ki se veliko slinijo, zato je priporočljivo, da mu slino brišemo skozi ves dan. Z njegovo dlako ne boste imeli večjih težav, dovolj je le občasno krtačenje. Kopanje pa le takrat, ko je to nujno potrebno. 

Primeren bivalni prostor


Ker so to majhni kužki, je njegov bivalni prostor lahko stanovanje ali hiša. Če ste doma v stanovanju, potem nikakor ne pozabite na vsakodnevne sprehode, da ga ne boste imeli ves dan zaprtega v stanovanju. Niso pa primerni za življenje na prostem, saj so to notranji kužki. 

Namig za hranjenje


Če želite, da vaš pes prejme popoln obrok z uravnoteženimi sestavinami, ki mu bodo zagotavljale zdrav in pravilen razvoj, je priporočljivo, da izberete kakovostno hrano. 
Imate mladička? Preverite tu >>
Je vaš pes odrasel, normalno aktiven? Preverite tu >>
Če imate štirinožca s povečano aktivnostjo, brejo psico v zadnji fazi brejosti, doječo psico ali morda podhranjenega psa? Preverite tu >>
Je vaš kužek starejši, manj aktiven? Preverite tu >>
Še posebej pa je potrebno poskrbeti za pravilno prehrano pri psih z občutljivim želodcem, alergijami. Preverite tu >>


Morda je ravno ta pasma vaš zvesti spremljevalec? Napišite nam, kakšne so njegove lastnosti, veseli bomo tudi fotografije.


 

Delite s prijatelji na: