9 razlogov, zakaj je pes najboljši terapevt />

 

Za razliko od mačk, ki jih imamo radi kljub temu, da nas ne potrebujejo tako kot psi, nam psi vseskozi sporočajo, kako pomembni smo za njih. Ko smo srečni ali žalostni, je res odličen občutek, ko vemo, da je ob nas zmeraj nekdo, ki nas ima rad, nas razume in nekdo, ki smo mu zelo pomembni.
Naši pasji prijatelji so rojeni terapevti. Težko se lahko kdo primerja z njimi glede tega.

 


V nadaljevanju je 9 razlogov, zakaj so psi najboljši terapevti.

 


1. Razume vaše solze. Pravzaprav bo veliko psov vaše solze lizalo iz obraza. Težko boste našli takšnega terapevta, ki vam bo nudil takšno storitev.

 


2. Namesto, da se z vami uležejo na kavč, vas dvignejo iz njega. Kadarkoli se počutite slabo, vas bodo z veseljem popeljali na hiter sprehod po soseski, vam omogočili malo vadbe in še kako pomembno spremembo okolja.

 


3. Ko boste govorili z njimi, pa bodo medtem zazehali, se ne boste počutili zavrnjene. Pri kužkih nikoli ne boste dobili občutka, da vas obsojajo. Enostavno obožujejo vaš glas, ki jih uspava.

 


4. Imajo dlako. Vemo: tudi mačke jo imajo. Prav tako hrčki, medvedi, srne, lisice, ampak koliko od njih vam bo dovolilo, da se igrate z njihovimi ušesi in jim pihate v njihov trebušček, brez da bi reagirali?

 


5. Opravljajo hišne obiske. Za razliko od večine terapevtov, ki vztrajajo, da pridete k njim, in le v pisarniških urah bodo psi prišli k vam. Psi pa so tukaj, kadarkoli jih boste potrebovali. (Še posebej, če imate zanj žogo ali kakšen priboljšek.)

 


6. Nimajo skritih namenov. Noben kuža vam ne bo postavil zahtevnih vprašanj, medtem ko ste sredi določene situacije. "Kaj bi lahko naredili drugače v tej situaciji?" ni nekaj, kar vašega štirinožnega prijatelja zanima. Vse, kar on želi, je biti z vami takrat, ko ga najbolj potrebujete.

 


7. So verodostojni. Pokažejo vam, kako se ne spreminjati zaradi drugih, kako biti vedno to, kar ste. Ne obremenjujejo se s tem, kaj si drugi morda o njih mislijo ali ne. Zato tudi vas spodbujajo, da storite enako.

 


8. Nič ni narobe s tišino. Nikoli vas ne prekinjajo, nikoli ne rečejo nič narobe in vse zvoke, ki jih naredijo, si lahko razlagate na način, ki vam ustreza.

 


9. Za terapijo vam ne bodo nič računali. Terapija z vašim psom je BREZPLAČNA in hkrati najboljša. Poplačali mu boste tako, da mu boste dali svojo ljubezen, kakšen priboljšek in veliko igre, v kateri bo sigurno užival.

 


Če se počutite slabo in nimate psa, vprašajte prijatelja ali soseda, če lahko njihovega peljete na kratek sprehod. Čas preživet s psom je lahko najboljša terapija, ki ste jo kdaj imeli.

 

Delite s prijatelji na: