7 razlogov, zakaj vaš pes spi v vaši postelji />

Ste se kdaj spraševali, zakaj vaš pes spi v vaši postelji, če ima svojo posteljo? 

Niste edini, ki se to sprašujete. Končno ste našli posteljo za kužka, ki je udobna, lepa. Prinesete jo domov in jo pokažete vašemu kužku v upanju, kako bo navdušen nad novim ležiščem, ki je povsem njegovo. Namesto tega, posteljo samo enkrat povoha, pogleda in se vrne nazaj v vašo posteljo. Torej, poglejmo, zakaj vaš pes spi raje v vaši postelji, kot pa v njegovi lastni, ki je prav tako udobna. 

Obstaja več razlogov, zakaj se psi ne morejo upreti vaši postelji. Mogoče, če jih bomo boljše razumeli, bomo jih lahko pripravili tudi do tega, da v njej ne bodo več spali.

1. Vaš kuža je osamljen

Tukaj je preprost odgovor na vaše vprašanje: “Zakaj moj pes spi v moji postelji?” Psi so kot bivši fantje. Ne marajo spati sami. Ko jim enkrat dovolimo spati v naši postelji, potem jih bomo težko odvadili od tega. 

2. Vaša postelja diši po njih

V vaši postelji bodo pričeli spati, ker diši bolje kot njihova, ampak bo tudi njihova, slej ko prej, če bodo seveda pogosto spali v njej, dišala po njih. In to je eden izmed razlogov, da jih boste potem zelo težko odvadili spanja v vaši postelji.

3. Psi se radi raztegujejo

Večina pasjih postelj je okroglih, če vaš pes ne mara med spanjem biti zavit v klobčič, potem takšna postelja sigurno ne pride v poštev. Vaša postelja mu bo veliko bolj udobna, saj je večja in ima prostor, da se pretegne in raztegne. Edino, kar ga lahko moti, ste vi, saj ste mu v napoto, še posebej večjim psom, ki potrebujejo veliko prostora. 

4. Počutijo se zapostavljene

Ljudje poznamo različne vrste ljubezni, starševsko, platonsko, romantično … Psi poznajo samo eno, preprosto imajo radi. Zato se včasih lahko počutijo zapostavljene, če spijo v vaši postelji, vi pa se posvetite raje partnerju. Zato je bolje, da pes spi v svoji postelji, naj bo vaša postelja samo vaša. 

5. Vedo, da to ni prav

Poznate tisti občutek, ko je pred vami stop znak in veste, da bi se morali ustaviti, pa se ne? Prav tako se vaš kuža počuti, ko se valja po vaši postelji. Ve, da ne sme, ampak enostavno je občutek predober. 

6. Tudi pse včasih zebe

Topla odeja in vaša bližina je razlog, da se vaš kuža v vaši postelji počuti tako udobno. Posebej v hladnih mesecih. V njegovi postelji ga greje samo lastna toplota, v vaši postelji pa ima odejo in vas, ki ga grejete. Torej, zakaj bi se tresel sam, če se lahko stiska ob vaše tople noge.

7. Radi vas imajo

Glaven in najbolj pomemben razlog, zakaj vaš kuža spi v vaši postelji, je zelo enostaven. Preprosto vas ima rad in želi biti ob svojem najboljšem prijatelju. 


 

Zaupajte nam, če vaš kužek spi v svoji lastni postelji ali v vaši? Kako ste ga privadili na lastno posteljo? Veseli bomo vaših komentarjev.

Delite s prijatelji na: