7 načinov kako osrečiti vašega psa />

Želite izvedeti nekaj preprostih načinov, kako osrečiti vašega psa? Malo več crkljanja na kavču, sprehodi, ki naj bodo drugačni od vsakdanjih … Predstavljamo vam 7 preprostih načinov, kako lahko vašega kužka osrečite.

1. način: Igrajte se skrivalnice
Psi se radi igrajo, ne samo zunaj, tudi v hiši oziroma stanovanju jih lahko vključite v igro. Na primer skrivalnice so odlična ideja, kako osrečiti vašega kužka. Poiščite si skrivališče, vaš pes pa naj počaka. Ko se skrijete, ga pokličite. Ko vas najde, ga pohvalite. Videli boste, kako bo užival v igri in vaši družbi. Če vaš kuža ne uboga na ukaz “stoj”, potem vam lahko pomaga kdo od družinskih članov, da psa zamoti medtem, ko se vi skrijete. 

2. način: Peljite psa na pohod


Želite svojega psa navdušiti? Peljite ga v park ali na pohod. Odlična telesna aktivnost in sprememba okolja bo vašega kužka navdušila in mu hkrati dala veliko nove energije. Če vaš pes ne mara daljših pohodov, potem začnite s krajšimi sprehodi in postopoma povečujte razdaljo. Ne pozabite pa seveda na vodo, to je obvezna oprema na sprehodih.

3. način: Naučite psa nekaj novih, zabavnih trikov
Tudi, če vaš kuža obvladata ukaze, kot so: sedi, prostor, stoj … še ne pomeni, da se drugih ne more naučiti. Naučite ga nekaj novih, zabavnih trikov, kot je na primer tekanje skozi noge. Drugi triki, ki jih lahko naučite vašega kužka:

  • vrteti se,
  • plazenje,
  • prikloniti se,
  • pojdi v posteljo,
  • pospravi igrače.

4. način: Crkljajte se na kavču
Psi imajo radi rutino. Zato si vsak dan vzemite nekaj časa in se posvetite samo vašemu kužku. Vzemite ga na kavč in uživajte v njegovi družbi. Neizmerno vesel bo, ko boste svoj čas posvetili samo njemu. Najboljše je, da to storite zvečer, saj se bo kuža takrat sprostil in umiril.

5. način: Igrajte se igro prinašanja

Igro prinašanja obožuje večina psov. Tudi, če bo eno stvar 10-krat prinesel, mu bo še zmeraj zabavno. Ta igra je odlična priložnost, da z vašim kužkom preživite več časa. Pa še zelo preprosta igra je, preprosto mu vržete igračo, žogo, palico in vam jo prinese nazaj. 


6. način: Peljite psa plavat

Če vaš pes obožuje vodo, potem je to odlična priložnost, da ga peljete na izlet do bližnjega jezera, potoka … Plavanje je za nekatere kužke zelo zabavno in hkrati odlična vadba. Če vaš pes ni navajen vode oziroma se je boji, potem je pomembno, da plavanje uvajate postopoma, korak po korak. 

7. način: Peljite ga drugam na sprehod
Vsakodnevni sprehodi po isti poti lahko hitro postanejo dolgočasni. Zakaj ne bi vsake toliko ubrali drugo pot za sprehod? Verjemite, tudi vaš kuža bo bolj užival, saj bo spoznaval novo okolico, nove vonjave, nove ljudi, kužke ...


Načinov, kako lahko osrečite vašega ljubljenčka, je še veliko več. Zagotovo vi najbolj veste, kaj ga bo najbolj razveselilo. Če imate še kakšen namig za nas, bomo veseli, če nam ga zaupate, veseli smo tudi fotografij vaših razigranih kužkov. 


 

Delite s prijatelji na: