6 zabavnih in enostavnih pasjih trikov />

10/06/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

6 zabavnih in enostavnih pasjih trikov

Ko pomislimo na treniranje psa, imamo v mislih osnovne ukaze, kot so usedi se, prostor, pridi, stoj. Seveda so ti ukazi pomembni, ampak ne podcenjujte tudi ostalih trikov, ki se jih vaš kuža še lahko nauči. Pasji triki vašemu psu omogočajo, da se tudi mentalno bolj razvije. Hkrati pa je zabavno učiti psa zabavne in zanimive trike, s katerimi se lahko malo pohvalite pred vašimi prijatelji. 

1. Poljub

En enostavnejši trik, ki ga lahko naučite vašega psa, je poljub. Je pa res, da nimajo vsi radi, da ga njegov kuža liže po obrazu. Predvsem je priljubljen pri otrocih. Vašega kužka lahko ta trik naučite tako, da si na lice položite priboljšek, dodade poziv in zelo hitro vam bo vaš kuža na vaš ukaz dal poljubček. 

2. Pogovarjajta se

Učiti psa, kako naj govori oziroma kdaj naj da glas, je lahko zabavno in hkrati lahko pomaga vašemu kužku, če ima kakšne vedenjske težave. Veliko lastnikov uporablja ukaze “govori” in “tiho”, da prekinejo prekomerno lajanje. Ti ukazi omogočajo vašemu kužku, da laja v določenih situacijah, hkrati pa vam omogoča nadzor nad tem, kdaj naj laja in kdaj naj preneha z lajanjem. 

3. Počakaj 

Počakaj je zabaven trik, ki pride prav v večih situacijah. Ko vaš kuža ve, kdaj se mora umakniti nazaj, lahko to uporabite na primer, ko dobite obiske, da ne odhiti takoj k vratom, ali takrat, ko čaka na hrano, ali pa samo, da zabavate vaše prijatelje in pokažete, kaj vaš kuža vse ve. Ta trik lahko vašega kužka zelo enostavno in hitro naučite. Vse, kar potrebujete, je malo potrpežljivosti in dlan polno priboljškov. 

4. Daj tačko


Naučite vašega kužka, da vam da tačko. Vaši prijatelji bodo navdušeni, ko bodo prišli na obisk in jim bo vaš kuža dal tačko v pozdrav. Ta trik lahko vašega kužka zelo hitro naučite. Navdušeni so nad pozitivnim odzivom, ki ga dobijo, ko nekomu dajo tačko. 

5. Prosi

Kaj je lepšega, kot vaš kuža, ki sedi na zadnjih tačkah in prosi za priboljšek? Ta trik se kužki malo težje naučijo. Če boste vztrajni, se boš vaš kuža zagotovo naučil sedeti na zadnjih tačkah in prosti za hrano ali igračo. 

6. Igrati mrtvega psa

Vaši prijatelji bodo sigurno navdušeni nad tem trikom, ko boste s prsti pokazali pištolo, rekli bum in vaš kuža bo padel ter se naredil mrtvega. Izredno zanimiv trik, ki se ga ni težko naučiti, še posebej če ste vašega kužka že naučili, kako se kotaliti.


Kateri izmed trikov vam je prav posebej zanimiv? Ste katerega izmed njih že naučili vašega kužka? Morda poznate še kakšen trik? Zaupajte nam ga. Zagotovo pa so vsi skupni trenutki, ki jih preživite z vašim ljubljenčkom, prav posebni, še posebej, če jih izkoristite za zabavo in igro. 

Delite s prijatelji na: