6 nasvetov, da bo vaš pes užival v kopanju />

10/09/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

Ali vaš pes ne mara kopanja v kadi? Niste edini. Številnim psom se kopanje zdi grozno. Lahko pa vi storite kaj za to, da bo kopanje čim manj naporno in stresno tako za vas kot za vašega psa.

Preden preidemo na nasvete, moramo pojasniti eno stvar. Strah je zelo težko obvladati. Ne bomo trdili, da bodo naši nasveti takoj pomagali in se bo vaš pes takoj, ko jih boste pričeli uporabljati, z veseljem kopal. Veliko je odvisno od tega, kako strah je vašega psa pred kopeljo. 

Vnaprej si pripravite vse potrebno za kopanje
Ena najpomembnejših stvari, ko želite olajšati čas kopanja vašemu psu, je ta, da ste pripravljeni, še preden pričnete s kopanjem. To pomeni, da imate pripravljene brisače, šampon, skodelico za izpiranje šampona, kakršne koli igrače, ki jih ima vaš kuža rad ...
Verjemite, da bo vašemu psu lažje, če boste imeli vse to pripravljeno, da ne boste med kopanjem, ko bo on že v vodi, tekali po hiši ter iskali vse potrebno. 

Napolnite kad, preden gre kužek vanjo

Še ena izmed stvari, ki lahko zmanjšajo stres vašega kužka pri kopanju, je ta, da kad napolnite prej, preden gre vanjo vaš kuža. Zvok vode, ki teče v kad, špricanje naokrog, lahko še dodatno prestraši in vznemiri vašega psa. 

Poskrbite, da kad ne bo spolzka

Če ugotovite, da vašemu psu drsi, ko je v kadi, je zelo pomembno, da mu v kad položite površino, na kateri mu ne bo drselo. Vašemu kužku lahko drsenje v vodi povzroča še dodaten stres in strah. 

Poskrbite tudi, da tla v kopalnici ne bodo spolzka. Če nimate kakšnega tepiha, na katerega lahko vaš kuža stopi, ko pride iz kadi, mu lahko na tla položite tudi debelejšo brisačo, na katero lahko stopi. 

Uporabite skodelico za izpiranje
Če vaš pes ni ljubitelj kopeli, potem mu tudi ne bo všeč izpiranje s pipo ali tušem. Vsa ta voda, ki brizga naokrog iz pipe, ga lahko samo še dodatno vznemiri. 

Zato raje za izpiranje šampona uporabite skodelico. S skodelico boste tudi lažje nadzirali, da voda ne bi prišla v oči in ušesa vašega kužka. 

Bodite nežni pri pranju gobčka vašega psa
Posebej pozorni bodite, ko mu umivate gobček, da mu voda ne pride v oči, smrček in ušesa. Raje mu umijte gobček pri umivalniku, ne pod tušem, saj boste tako lažje nadzirali, da voda ne bo ušla v smrček, oči in ušesa.

Pojdite z njim v kad
Če se vaš pes boji kopeli in to povzroča stres, mu lahko to olajšate tako, da greste z njim v kad. Vašemu psu bo dosti lažje, če boste vi z njim, saj boste mu pokazali, da kopel ni nič strašljivega in da v njej lahko uživa. Veliko lažje ga boste pomirili. 

Upamo, da vam bodo naši nasveti v pomoč in bo tudi vaš ljubljenček užival v kopanju. 
 

Delite s prijatelji na: