5 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete s svojim psom v snegu />

 


Če imate psa, ki uživa v igri na snegu, vas morda zanima, kako vse se lahko z njim zabavate pozimi. Obstaja veliko dejavnosti, ki jih lahko izkoristite v zimskem času. Še posebej, če je prisoten sneg, lahko poskrbite, da bo zabavno tako vam kot tudi vašemu štirinožnemu prijatelju. Seveda je potrebno poskrbeti, da vašega kužka ne bo zeblo.

 

Pripravili smo vam 5 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete z vašim psičkom v snegu. 

 

1. Metanje snežnih kep

 

Ni boljšega kot boj s snežnimi kepami. Verjemite, vaš kuža bo užival v lovljenju kep, še posebej, če obožuje igro ujemi in prinesi.
Vaš pes bo užival v metanju kep, ko jih bo lovil po zraku. Opazujte ga, kako išče kepo v snegu, saj bo mislil, da mu mečete žogo.
S seboj imejte zmeraj tudi pravo žogo, da mu jo vsake toliko vržete, drugače se bo naveličal, ko bo iskal nekaj, česar ni.

 

2. Naredite labirint iz snega

 

Če je zima takšna kot mora biti, z obilico snega, potem je ena izmed zabavnih iger lahko tudi izgradnja labirinta.
To ni le zabavna igra za vašega štirinožnega prijatelja, ko so bo podil po teh hodnikih in iskal izhod ven, ampak tudi za vas. Telesna vadba zmeraj pride prav. Vaš kuža bo tekal, vi pa boste naredili nekaj dobrega za vaše telo.
3. Podiranje snežaka

 

Psi morda niso najboljši pri gradnji snežakov, so pa sigurno odlični v podiranju le-teh.
Pustite mu, da lahko napade vašega snežaka. Za nos lahko namestite kakšen priboljšek za vašega kužka, da bo še z večjim veseljem skočil v sneženega moža. Verjemite, da bo vaš psiček užival v tekanju in skakanju na snežaka. Vi pa boste sigurno uživali ob pogledu na veselega in razigranega kužka.

 

4. Pojdite se sankat

 

Če imate v bližini lep hrib, ki ni preveč strm, ga lahko izkoristite za sankanje z vašim psom.
Nekateri psi se radi peljejo skupaj z njihovim lastnikom, nekateri pa se raje peljejo kar sami.
Obstaja na stotine načinov, kako psi lahko uživajo na sankanju - poskrbite za njihovo varnost in se brez skrbi spustite po hribu sami ali v družbi vašega štirinožnega prijatelja.

 

5. Naredite angelčke v snegu

 


Ste že kdaj delali angele v snegu? Uležete se v sneg in mahate z rokami in nogami.
Poskusite to storiti v prisotnosti vašega psa in počakajte, ali se vam bo pridružil na tleh. Za psa bo to odličen način, da se malo ohladi, hkrati pa mu bo zabavno, saj bo to počel v vaši družbi.

Da boste pravočasno pripravljeni na zabavo v snegu, že vnaprej razmislite, s katerimi aktivnostmi boste najprej razveselili vašega ljubljenčka. 

Delite s prijatelji na: