5 razlogov, zakaj vaš kuža noče na sprehod />

22/10/2019

Nega, Zanimivo, Nasveti, Novice

Domov ste pripeljali novega kužka in pripravljeni ste, da ga peljete na sprehod. Nato ugotovite, da vašega novega kužka sprehodi ne zanimajo najbolj.
Noče se premakniti iz mesta, usede se in trmasto vztraja na istem mestu. Ne glede na to, kaj počnete, vam vaš hišni ljubljenček jasno pove, da noče na sprehod.
Čeprav je sprva lahko zabavno (in celo smešno), sigurno želite vedeti, zakaj vaš kuža ne mara sprehodov.

Pripravili smo vam 5 razlogov, ki so lahko vzrok, da vaš kuža ne želi na sprehod.

1. Uporabljate novo opremo za vašega mladička

Če še nikoli prej niste vašega kužka dali na povodec ali uporabljate novo ovratnico, obstaja velika verjetnost, da vaš kuža preprosto ne ve, kako se obnašati oziroma premikati z opremo, ki ste mu jo dali.
Strokovnjaki predlagajo, da najprej vašega kužka seznanite z novo opremo. Dajte mu ovratnico in ga pustite, da se prosto sprehaja po stanovanju, hiši, da bo ugotovil, da to ni nič slabega. Naj se z novo opremo seznani v domačem okolju, med igro, hranjenjem.
2. Nova izkušnja

Svet je poln znamenitosti, vonjav, zvokov in drugih stimulacij, zaradi česar se lahko vaš kuža počuti neprijetno, saj je naenkrat preveč vsega, kar ne pozna. Če vaš kuža noče na sprehod, je ena izmed rešitev ta, da ga pohvalite, da mu poveste, kako je priden, dajte mu kakšen priboljšek in ga na ta način motivirajte. Slej ko prej bo sam ugotovil, da so sprehodi pravzaprav zabavni.
3. Slabo vreme

Tako kot mi ne maramo hoditi v nevihti in nalivu zunaj, se tudi psi soočajo z enakimi težavami. Številni mladički se zlahka prehladijo. Zato jih ne silite v slabem in hladnem vremenu na daljše sprehode, peljite ga ven samo, da opravi svojo potrebo, nato pa se vrnite v zavetje toplega doma.
4. Njegova oprema mu ne ustreza


Ali se je jermen odlepil ali ste ga morda preveč zategnili? Ali preizkušate novo ovratnico in niste prepričani, ali ga pika, ščipa, drgne in se vaš ljubljenček zato počuti neprijetno? Če vaš kuža pri hoji spusti zadnjico, preverite, ali je njegova oprema pravilno nastavljena in se ne počuti nelagodno oziroma neprijetno. 
5. Vaš mladiček se ne počuti dobro


Včasih je razlog, zakaj vaš kuža noče na sprehod, lahko tudi znak bolezni. Mnoge okužbe, na primer, lahko privedejo do letargije. Psi niso tako aktivni, ko se ne počutijo dobro. Mladiči imajo bolj občutljiv imunski sistem, zato je najbolje, da preverite pri veterinarju, da vaš kuža nima kakšnih zdravstvenih težav.
Želimo vam, da uživate prav vsak trenutek z vašim kužkom. Ne glede na to, ali je to na sprehodu ali v zavetju vašega doma, vaš kužek vam bo hvaležen za prav vsako sekundo, ki jo boste namenili njemu.

Delite s prijatelji na: