5 nasvetov, kako zaščititi božično drevo pred vašim psom />

Ste tudi vi med tistimi, ki si želite posneti praznično fotografijo, na kateri bo vaš kuža poziral pred božičnim drevesom? Težava nastane, ker velikokrat pes in božično drevo nista najboljša kombinacija. Okrašena drevesa lahko predstavljajo nevarnost za pse, predvsem okraski, ki se hitro zlomijo, in električne lučke, ki znajo včasih biti nevarne, sploh, če jih vaš kuža potrga iz drevesa.

Ampak vse to ni razlog, da ne morete imeti božičnega drevesa. Sprejeti boste morali samo nekaj varnostnih ukrepov. V nadaljevanju smo vam pripravili 5 nasvetov, kako obvarovati svojega psa pred božičnim drevescem in obratno.


1. Postavite neokrašeno drevo


Preden okrasite drevo, ga pustite nekaj dni brez okraskov. Tako se bo vaš pes navadil, da je v hiši nekaj novega, zato je velika verjetnost, da ga bo potem tudi pustil pri miru, ko bo enkrat okrašeno z okraski in lučkami.

2. Pazite na električne kable


Svetlim, sijočim lučkam se vaš kuža težko upre, pa še nevarne so lahko zanj. Ne le, da se vaš pes lahko zaplete v žice, posebej je nevarno, če je vaš kuža med tistimi, ki radi žvečijo stvari. Potem bodite zelo previdni, saj lahko pregrize kabel od lučk, kar pa ima lahko zelo hude posledice.  Ena od rešitev je, da spodnje veje božičnega drevesca pustite prazne.
Prav tako morate zavarovati kable, ki vodijo do drevesa in iz njega. Pazite, da ne bodo na dosego vašemu psu.
 

3. Hitro lomljive okraske dajte na višje veje

Vaš vesel kuža s svojim migajočim repom lahko predstavlja velik izziv za vaše nežne božične okraske. Polomljeni okraski lahko za vašega kužka predstavljajo veliko nevarnost. Lahko pride do zadušitve, kuža lahko stopi na polomljen okrasek in si poreže tačke.
Če imate kakšne bolj lomljive okraske, jih dajte na vrh smrekice, da jih vaš kuža ne bo dosegel. Še boljša rešitev pa je, da lomljive okraske zamenjate s plastičnimi. Če je vaš kuža med bolj radovednimi, potem bo najboljša rešitev, da spodnje veje pustite kar prazne.


4. Brez hrane na drevesu

Okraski iz piškotov, čokoladni okraski … Ni najboljše izbira, če je v vaši bližini kuža. Praznični priboljški so čudoviti okraski, vendar ne za pse. Tudi čokolado zamenjajte z drugimi okraski; ni najbolj primerno živilo za vašega kužka.


5. Darila shranite za božično jutro


Včasih ni izziv samo drevo, pač pa to, kaj je pod drevesom. Ali vaš kuža rad grize in odnaša stvari? Da bodo božična darila varna, jih raje ne puščajte pod božičnim drevesom. Počakajte, da na božični večer pride Božiček in nastavi darila, vi pa jih potem čim prej odprite. 


Božični čas je najlepši čas v letu. Poskrbite, da bo tudi za vas in vašega kužka ta čas poseben. Z upoštevanjem nasvetov lahko poskrbite, da bodo prazniki tako za vas kot za vašega najboljšega štirinožnega prijatelja varni in umirjeni!

Delite s prijatelji na: