5 namigov, kako preživeti poletje z vašim kužkom />

30/06/2019

Zanimivo, Nasveti, Novice

Poletje je odličen čas, da preživite čim več časa z vašim štirinožnim prijateljem. Pojdite ven in uživajte v toplem vremenu. Velika verjetnost je, da tudi vaš kuža uživa v aktivnostih, ki so vam všeč, kot so na primer: uživanje na plaži, večerni sprehodi, hladni prigrizki … Najboljše od vsega pa je, da lahko preživite čim več kvalitetnega časa skupaj. 

1. Pojdite na plažo

Večina kužkov obožuje plažo. Če je tudi vaš med njimi, ga vzamite zraven na morje. Seveda morate prej preveriti, če so na plaži, kamor se odpravljate, dovoljeni kužki. Psi uživajo na plaži, ko lahko brezskrbno tekajo sem in tja, se hladijo v morju. Ne pozabite zraven vzeti vode in kakšne prigrizke za vašega kužka. 

2. Pojdite na pohod

Če je vaš kuža med tistimi bolj aktivnimi in če tudi vi obožujete pohode, je potem to odlična kombinacija. Vzemite ga zraven, vsakokrat si izberite novo pot, da bo čim bolj zabavno in zanimivo. Za vašega psa bo to nova izkušnja, saj bo z vsakim pohodom odkril nekaj novega, nove vonjave, novo okolje. Hkrati pa bo preživel več časa z vami, kar je najboljše od vsega. Nikakor pa ne pozabite na vodo, da je bo dovolj tako za vas, kot tudi za vašega štirinožnega prijatelja. 


3. Pojdite se v park igrat

Imate v vaši bližini park, kjer so psi dovoljeni in je veliko sence? Super. Pojdite tja, vaš kuža vam bo neizmerno hvaležen. Tam bo lahko sprostil odvečno energijo, lahko bo v vaši družbi, skratka preživel bo popoln popoldan. 

4. Pojdite na sprehod

Poletni meseci imajo daljše dni, ki vam omogočajo, da se na sprehod lahko odpravite zgodaj zjutraj, pred službo ali zvečer, ko se zrak že malenkost ohladi. Zato je ta čas idealen, da se vaš kuža malo razgiba. Čez dan, ko je zelo vroče zunaj, ni primerno za sprehode. Raje se zadržujte kje v senci ali v hladnem stanovanju. 

5. Privoščite vam in vašemu kužku hladni priboljšek

Zagotovo tudi vaš kuža obožuje hladne prigrizke, kot je na primer sladoled. Privoščite ga tudi njemu. Obvezno pa prej preverite, kaj vaš kuža lahko in kaj ne sme jesti. 

Uživajte poletje z vašim štirinožnim prijateljem. Izkoristite vsak prosti trenutek za druženje z njim, saj imate ob sebi resnično zvestega spremljevalca, ki vam bo resnično hvaležen za vse, kar bosta doživela skupaj. 
 

Delite s prijatelji na: